Beste magneetverf

Magneetverf Magnetic PaintDe beste magneetverf kopen

Welke keuzes maak ik als ik magneetverf ga kopen?

magneetverf halMagneetverf kopen vraagt om wat voorbereiding. Je wilt natuurlijk wel een goed effect en eer van je werk. Welke keuzes maak je als je magneetverf aanschaft? Omdat de keuze in magneetverf nog best groot is, helpen we je een beetje op weg.

Let in ieder geval goed op als je verf gaat aanschaffen. Goedkoop kan zeker in verf duurkoop zijn. Goedkope magneetverf is echt heel anders dan de duurdere kwaliteiten. Dat zeggen we niet omdat we graag dure artikelen verkopen, maar omdat er echt verschillen zijn. In verf worden grondstoffen gebruikt. Grondstoffen zijn over het algemeen gewoon duur. Hoe beter de middelen die in verf als grondstof gebruikt worden, hoe hoger de prijs zal zijn. Dat heeft dus invloed op elkaar. De fabrikant betaalt een bepaalde prijs voor grondstoffen die natuurlijk doorberekend worden in de uiteindelijke prijs. We durven te beweren dat je in de verfbranche niet zozeer voor het merk betaalt, maar veel meer voor de kwaliteit. Waarom? Omdat een verffabrikant niet zozeer gebaat is bij het merk dat hij op zijn verf zet, maar veel meer op de duurzaamheid die het heeft. Een schilder schildert tenslotte niet om het merk verf dat hij gebruikt, maar omdat hij kwaliteit wil. Zo werkt dat ook bij magneetverf.

Naar de shop

Drie kwaliteiten

Grofweg kun je drie kwaliteiten onder magneetverf onderscheiden:

  • De onderkant van de markt; verf van bijvoorbeeld de Action
  • De bouwmarktkwaliteiten; verf die verkocht wordt bij de Gamma, Praxis en Karwei
  • De professionele verf; verf die bij de verfspecialisten verkrijgbaar is

Het hoeft na wat we hierboven al schreven waarschijnlijk geen uitleg meer wat er met verf van de onderkant van de markt aan de hand is. Als je deze verf koopt, zal je merken dat de kwaliteit heel anders is dan die van de professionele kwaliteit en zelfs die van bouwmarktkwaliteit. Hoe goedkoper de verf, hoe goedkoper de grondstoffen. Dat betekent dat ook het ijzerpoeder dat ik de verf verwerkt is van een heel andere orde is. Magneetverf kan niet roesten. Maar wees niet verbaasd als de hele goedkope varianten dit wel doen. De coating die gebruikt wordt bij het ijzerpoeder is veel minder sterk dan die van de duurdere soorten. Zo kan een goedkope keuze dus best eens flink in je nadeel werken.

Beste MagneetverfProfessionele Magnetic Paint

Een voorbeeld van verf die bij de Gamma, Praxis en Karwei te koop is, is de magneetverf van MagPaint. Sommigen willen niet teveel betalen voor magneetverf en zoeken een goedkopere versie. Maar we krijgen ook soms klachten over de verf van MagPaint. Ook hier geldt, bouwmarktkwaliteit is niet slecht, maar laten we eerlijk zijn. Je wilt als je een mooi magneetbord of een fraaie magneetwand maakt, toch ook graag het beste resultaat?

Daarom staat bij ons prominent de magneetverf van Magnetic Paint in onze webshop. The Magnetic Company is pioneer op het gebied van magneetverf. Je kunt zeggen dat zij de magneetverf op de Nederlandse markt hebben uitgevonden. Deze fabrikant let ook constant op kwaliteit en gebruiksgemak. Daarbij verkoopt Magnetic Paint twee kwaliteiten magneetverf. De reguliere professionele kwaliteit en Extra Sterk (Magnetic Paint Extra Strong). Deze laatste kwaliteit verkopen we ook het meest. Een betere, kwalitatief sterkere verf is gewoon niet te koop in Nederland en België.

Naar alle magneetverf

De kleur van magneetverf

Wie denkt dat magneetverf in verschillende kleuren te krijgen is, komt bedrogen uit. Ben je op zoek naar witte magneetverf? Stop maar met zoeken. Het is gewoon niet te krijgen. Dat komt door het ijzerpoeder dat in de verf gebruikt wordt. Dat is namelijk (natuurlijk) áltijd grijs. Wel is het zo dat de betere, zwaardere kwaliteit verf wel lichter grijs is dan de goedkope versies. Dat komt door de kleur van het gebruikte ijzerpoeder. Een bijkomend voordeel is dan dat die ook sneller zal dekken met de uiteindelijke kleur. De hele goedkope soorten zijn zelfs (bijna) zwart. Ook dat is natuurlijk een nadeel voor de dekking van de toplaag. Als je voor Magnetic Paint kiest, krijg je dus de meest lichte kleur grijs die mogelijk is. Het gaat dan om een soort midden-grijs.

Magneetverf trapHoe behandelen?

Ook is het natuurlijk belangrijk dat je weet hoe je de verf het beste op kunt brengen. We hebben een handleiding geschreven hoe je magneetverf kunt gebruiken. Een handige stappenplan met een duidelijke uitleg. Goed opbrengen in voldoende lagen heeft invloed op de sterkte van de muur. Lees daarom eerst de gebruiksaanwijzing voor je begint.
Wat ook belangrijk is: gebruik goede magneten voor magneetverf. Niet alle magneten zijn geschikt voor een magneetbord of magneetwand. Ook hiermee rekening houden is natuurlijk erg aan te bevelen. Het voorkomt teleurstellingen over je klus. En in veel gevallen blijkt ons dat niet de verf de boosdoener is als de magneten niet (goed) blijven plakken, maar de kwaliteit van de magneten. Hier zitten namelijk ook echte verschillen tussen!

Whiteboard wand maken

We krijgen heel adviesvragen over het maken van een groot magnetisch whiteboardwand. Veel bedrijven, ZZP-ers en binnen het MKB willen veel mensen graag een grote wand beschrijfbaar maken. Een magnetische whiteboardwand is hierbij natuurlijk het beste. We hebben een speciale uitleg gemaakt voor het maken van een magnetische whiteboardwand. Want we verkopen ook heel goede whiteboardverf van Active Wall. Een normaal whiteboard is voor veel mensen te klein. De standaard maten voldoen niet voor bijvoorbeeld brainstormsessies. Een hele wand, of een groter gedeelte van de muur beschrijfbaar maken is dan de oplossing. Ook hier biedt magneetverf een oplossing. Als je Magnetic Paint als ondergrond gebruikt, wordt de wand ook nog eens ‘magnetisch‘.

TIP: We verkopen nu ook complete verfpakketten voor het maken van een whiteboardwand. Kijk snel in de webshop voor een mooie aanbieding met gratis stiften!

Naar de verfpakketten

 
Er is genoeg te vertellen over alle producten die we in onze webshop verkopen. We blijven er zelf haast niet over uitgepraat. Kijk ook eens rond in de webshop. Er staat heel veel informatie in die je waarschijnlijk goed kunt gebruiken voordat je aan de klus begint. Maar misschien wil je na het lezen meer informatie over onze verf? Stuur ons gerust een mailtje of vul het contactformulier in. We proberen je zo snel mogelijk te antwoorden. We staan graag voor je klaar!

Contactformulier

Je naam
Telefoonummer
Je bericht

Magneetverf Kopen Verfpakketten