Goedkope magneetverf?!

 

Goedkope magneetverf, bestaat dat?

Goedkope magneetverf, of is goedkoop duurkoop? Dat is de vraag die we ook bij MagneetverfKopen.nl ons gesteld hebben. Want het is natuurlijk heel gemakkelijk om te denken dat goedkope magneetverf net zo goed als als de duurdere soorten. Of andersom, dat goedkope magneetverf wel rotzooi zal zijn. Wij hebben het daarom uitgezocht!

Wat maakt de prijs?

Goedkope magneetverf SpectrumDe kwaliteit van de verf is afhankelijk van de gebruikte grondstoffen. Dit is voor een verffabrikant de eerste kostenpost. Over het algemeen kunnen we gewoon stellen dat goedkope grondstoffen veel minder van kwaliteit zijn dan duurdere grondstoffen. Grondstoffen in verf zijn o.a. bindmiddel, vulstoffen en bij magneetverf niet te vergeten metaal of ijzerdeeltjes.

Hoe beter de grondstoffen van kwaliteit gebruikt worden, hoe meer u dat merkt bij het verwerken van verf. Verf waarin zwaardere kwaliteiten grondstoffen gebruikt worden zullen gemakkelijker hechten, beter vullen, mooier vloeien en misschien wel het belangrijkste: de magneten blijven ten aller tijden hangen.

Eisen aan goedkope verf

Omdat je natuurlijk ook graag een goed effect verwacht van magneetverf is het goed om ook eisen aan de verf te stellen die je wilt gaan gebruiken.
Het is voor je belangrijk dat de verf goed op de ondergrond hecht. Je wilt voorkomen dat bij het verwijderen van een magneet de verflaag beschadigd of zelfs meekomen. Hoe beter de grondstoffen in de magneetverf zijn, hoe beter de verf zal ‘invreten’ (hechten) op de ondergrond. Dus, hoe beter de hechting van de verf op de (geschuurde!) ondergrond is, hoe sterker het eindresultaat zal zijn!

Goede verf heeft een betere vulling als goedkope verf. Vulling zorgt ervoor dat de verf een egale laag geeft. Met gebruik van een goede roller kan de dus ook beter opgebracht worden. De verf zorgt ervoor dat kleine krasjes beter gevuld worden. Je moet hier geen wonderen van verwachten, maar het verschil is duidelijk zichtbaar als je verf met mindere vulling ernaast zou gebruiken. Voor magneetverf is dit belangrijk. Hoe gladder en egaler de ondergrond is, hoe gemakkelijker magneten zullen blijven zitten.

Conclusie, goedkoop is duurkoop.

Magnetische Whiteboardwand 25 m² - Compleet PakketJe kunt zonder al te veel problemen rustig voor 5 euro een halve liter magneetverf vinden. De vraag is of je hiermee het effect behaalt dat je wilt. Wij durven onze beide handen ervoor in het vuur te steken dat je niet tevreden zult zijn. Goedkope verf is áltijd een duurkoop. Er bestaat geen goedkope verf die een goede kwaliteit heeft voor een extreem lage prijs. Goede grondstoffen kosten de fabrikant altijd meer dan de prijs die voor dergelijk goedkope verf wordt gerekend. Je zal het merken in duurzaamheid, sterkte en kleefkracht van de magneten.

Naar de shop

Magneetverf Magnetic Paint