Hoe maak ik een magnetisch schoolbord?

Magneetverf Kopen Verfpakketten

 

Magnetisch schoolbord maken?

Hoe kun je zelf een magnetisch schoolbord maken? Misschien wil je voor in de kinderkamer een vrolijk schoolbord zelf ontwerpen? Het is helemaal niet zo moeilijk. Met de juiste materialen en deze handleiding krijg je het zeker voor elkaar!

Stap 1: Neem MDF als ondergrond

MDF is heel geschikt als houtsoort om een magnetisch schoolbord te maken. Het is mooi glad, gemakkelijk op maat te zagen en kan tegen een stootje. Niet voor niets wordt MDF ook veel gebruikt als basismateriaal voor meubels.

Koop een MDF plaat in de maat schoolbord die je wilt gaan maken. Je kunt dit ook op maat laten zagen. Voordat je het materiaal verder gaat behandelen, moet het goed ontvet worden met thinner. Laat de doek met thinner goed drogen voor je het weggooit om spontane ontbranding in de vuilniszak te voorkomen!

TIP: Neem niet te dun MDF van enkele millimeters dikte. Door het gewicht van het verfsysteem zal de plaat sneller kromtrekken.

Stap 2: Behandelen met primer

De tweede stap is hechting krijgen op het nog onbehandelde MDF. Dit doe je met een goede primer, die geschikt is voor gladde en harde ondergronden. De beste primer die we hiervoor kunnen adviseren is Avis Multiprimer. Deze primer is zeer geschikt voor harde en gladde oppervlakten. Breng de primer in twee lagen aan. In MDF zit namelijk veel zuiging. Je zorgt er dus voor dat de zuiging wordt opgelost en voor een goede hechting van de volgende laag verf. Laat de primer tussen de lagen eerst drogen en schuur het op met fijn schuurpapier korrel 220.

magnetisch schoolbord maken magneetverfStap 3: Maak het schoolbord ‘magnetisch’

De volgende stap is het schoolbord ‘magnetisch’ maken. Dit doe je door er drie lagen goede magneetverf op de zetten. Breng de magneetverf op met een viltrollertje. Voor gebruik kan je het rollertje over plakband heen rollen om de losse haartjes eruit te trekken. Een viltrollertje kan de magneetverf netjes en toch vet genoeg opbrengen, om de juiste laagdikte te krijgen. Tussen de lagen door schuurt u de magneetverf steeds licht op met schuurpapier korrel 220. Houd in de gaten dat u genoeg lagen opbrengt om de magneetverf ook te laten werken. Het aantal vierkante meters dat ervoor staat, moet ook op het schoolbord worden opgebracht.

Stap 3: Het uiteindelijke magnetisch schoolbord met schoolbordverf

Nu de MDF plaat ‘magnetisch’ is gemaakt met behulp van de magneetverf, is het tijd voor de laatste stap. Je gaat nu de schoolbordverf opbrengen. Hiervoor kan je de kleur kiezen die je zelf wenst. Schoolbordverf kan voor een dergelijk magnetisch schoolbord het beste in drie lagen worden opgebracht. Breng de verf kruislings op. Dat wil zeggen dat je voor iedere laag een andere rol-richting kiest. Eén laag van links naar rechts, de volgende van boven naar beneden. Dit zorgt voor een sterkere laag.

Nu is het schoolbord klaar om opgehangen te worden. Als je in alle vier de hoeken een gat boort en achter het bord een moer plaatst, komt het bord ook een aantal millimeter zwevend van de muur te hangen. Dat geeft een mooi effect!

Het schoolbord is te beschrijven met schoolkrijt of krijtstiften. Na verloop van tijd zal het krijt ervoor zorgen dat het schoolbord als het ware een beetje gepolijst wordt. Je merkt dan dat het krijt er minder op blijft zitten. Dan kan je gewoon een nieuwe laag schoolbordverf aanbrengen om het weer goed werkend te krijgen.

Naar de shop

Meer verfinformatie

Vragen over magneetverf?

Heb je hulp nodig? Wil je advies welke oplossing voor jou het beste geschikt is? Neem gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder!

Contactformulier

Je naam
Telefoonummer
Je bericht

Magneetverf Magnetic Paint