Kan magneetverf roesten?

Magneetverf Kopen Verfpakketten

 

Kan magneetverf roesten?

Een veelgestelde vraag: ‘Kan magneetverf roesten?’ We antwoorden dan regelmatig: Magneetverf kan niet roesten. Dat is in principe ook gewoon zo. Doordat het metaalpoeder dat in magneetverf is verwerkt een speciale coating heeft gekregen, kan de verf niet gaan roesten. Als het metaalpoeder namelijk niet zou zijn gecoat, roest het natuurlijk ook al in het blik. Magneetverf is immers op waterbasis. In een heel enkel geval (het is ons tot nu toe 1 keer gebeurd) hebben mensen weleens tóch last van roest op het oppervlakte. In dit artikel leggen we uit hoe dat kan gebeuren en hoe je dit kunt voorkomen.

“Help, mijn magneetverf roest!”

roesten magneetverf roestNiets is vervelender dan het bericht te krijgen dat het geschilderde oppervlakte roestplekken vertoond. Het komt gelukkig haast nooit voor. Wij hebben het zelf toch een keer aan de hand gehad. Ook onze leverancier heeft het in de tientallen jaren ervaring nog maar een heel enkele keer zien gebeuren. Wat gebeurt er op het moment dat de verf toch is gaan roesten? Dat is natuurlijk de belangrijkste vraag, om te voorkomen dat dit vaker gebeurt.

 

Naar de Magneetverf FAQ

Speciale coating

Het metaalpoeder is dus gecoat met een speciale coating. De coating zorgt ervoor dat het poeder niet oxideert. Er is tot nu toe alleen een probleem geweest bij vers stucwerk. Dat is niet zo heel vreemd. In stucwerk zit namelijk heel erg veel vocht. Vele liters water moeten eerst verdampen. Dat kost tijd. Een nieuw gestucte muur heeft in de meeste gevallen minimaal 4 weken nodig om goed te drogen. Als de muur niet goed droog is, ontstaan er problemen. Overigens niet alleen bij magneetverf, iedere soort verf zal problemen hebben met het vele water dat nog door de ondergrond een uitweg zoekt. Bij gewoon latex of behang zal dit resulteren in vlekken. Bij magneetverf kan dit dus roest betekenen.

Goed laten drogen!

Kan de coating dan niet tegen die hoeveelheid water? Deels is dat zo. Maar in de waterbasis verf zit ook best wat water als verdunningsmiddel. Het is dus niet de enige oorzaak. Stucwerk dat aan het drogingsproces bezig is, is ook heel agressief. Er zitten op dat moment nog veel actieve agressieve stoffen in. Dit kan de coatinglaag aantasten. Als dat gebeurt, kan het magneetpoeder dus tóch gaan roesten.

Dit is alleen te voorkomen door er zeker van te zijn dat de muur echt helemaal droog is. Wacht dus altijd minimaal 4 weken met het verder behandelen van de muur. Als u zeker bent dat de muur écht droog is, zal de magneetverf niet gaan roesten. Daar kan je gerust op zijn!

Naar de shop

Meer verfinformatie

Vragen over magneetverf?

Heb je hulp nodig? Wil je advies welke oplossing voor jou het beste geschikt is? Neem gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder!

Contactformulier

Je naam
Telefoonummer
Je bericht

Magneetverf Magnetic Paint