Magneetmuur maken

magneetverf

Magneetverf voor magneetmuur Magnetic Paint

Magneetmuur maken

Een magneetmuur maken met magneetverf, hoe doe je dat? 

Als je een hele muur met magneetverf verft, heb je een eigen magneetmuur. Wil je weten hoe je dit het beste aanpakt? Wij hebben een speciaal stappenplan geschreven die je op weg helpt bij het maken van een magneetmuur voor je magneten. Waar je die ook wilt creëren, thuis of op kantoor, we helpen je met deze heldere uitleg. Want wie goed voorbereid is voor het begin van de klus, maakt het voor zichzelf natuurlijk een stuk gemakkelijker. Hoe leuk is het wel niet als je straks op je wand een volledig oppervlakte hebt waar je bijvoorbeeld je dierbaarste herinnering een eigen plekje kunt geven? Of denk aan die bijzondere foto’s, klein of groot, die je met kleine handige supersterke magneetjes gewoon op de magneetmuur kunt ophangen! Er zijn eindeloos veel mogelijkheden waarop je de muur die je met de juiste magneetverf behandeld uniek kunt inrichten.

De ondergrond

Magneetmuur trapAls eerste kijk je een goed naar de ondergrond waar je de magneetverf van je keuze op wilt gaan gebruiken. Zoals bij iedere verfklus is een goede ondergrond het belangrijkst. Zo kijk je eerst of je ondergrond droog en schoon is en niet afgeeft. Op een (licht) poederende ondergrond krijg je problemen met de hechting van de nieuwe laag. Het maakt daarbij niet uit wat voor verf je gebruikt. Doordat de verf op een poederende ondergrond niet goed kan hechten, zal je vroeg of laat last van loslatende (bladderende) verf krijgen. Omdat je met magneten zal gaan werken die ook om een goed hechtende verf vragen, is dit natuurlijk misschien nog wel extra belangrijk. Merk je dat de ondergrond poedert? Gebruik dan eerst een hechtmiddel voor poederende ondergronden om dit te verhelpen.

De juiste magneetverf

Wat is de juiste magneetverf voor het doel waar je de magneetmuur voor gaat gebruiken? Het is nodig je te realiseren dat er verschillende kwaliteiten magneetverf zijn. Niet elke magneetverf is even goed van kwaliteit. Je kunt grofweg stellen dat hoe goedkoper de magneetverf is die je koopt, hoe meer lagen van de verf je nodig zal hebben voor een goede kleefkracht voor de magneten.

Misschien klinkt dat als een verkooppraatje, maar we kunnen je verzekeren dat dit niet zo is. De prijs van magneetverf heeft alles te maken met de ‘ingrediënten’ die in de verf zitten. Er zit wel degelijk verschil in de grondstoffen en de toevoegingen om de verf ‘magnetisch’ te maken. Zo gebruiken de goedkope merken Magnetiet als grondstof, een ijzer-vervangend midden. Het grootste nadeel (naast dat dit veel zwakker is) is dat Magnetiet heel donker van kleur is. De magneetverf die wij verkopen van Magnetic Paint is op basis van heel fijn ijzerpoeder. Echt ijzer dus. Dat is lichter van kleur, beter voor de dekking van de topkleur en sterker in het eindresultaat.

Bekijk de juiste magneetverf

De magneetverf aanbrengen

Magneetmuur magneetverf aanbrengenDit is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van je werk om je wand om te toveren in een magneetmuur. De magneetverf moet in minimaal drie lagen worden aangebracht. Gebruik je onze Magneetverf Extra Strong, dan heb je aan drie lagen genoeg. Gebruik je een goedkope magneetverf, dan zal je dus een aantal meer lagen nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken. In de Extra Strong variant zit namelijk al 20% méér van het juiste ijzerpoeder als in de professionele kwaliteit magneetverf. Deze is dus nóg een heel stuk sterker dan de andere zware kwaliteit.

Tussen de verflagen door laat je de verf minimaal 4 uur drogen. Omdat de verf op waterbasis is, droogt deze snel en ruikt de verf niet agressief. Wel is het goed om altijd te luchten tijdens het verven. 

Welke kleur wordt jouw magneetmuur?

magneetmuur in kleur magneetverfDe verf is dus altijd grijs van kleur. Ook onze magneetverf is grijs, al is die een heel stuk lichter grijs dan die van andere merken. Dat is een groot voordeel. Je hebt nu minder muurverf nodig als je de verf wilt overschilderen in de kleur die je wilt. Want over het algemeen wordt de verf nog wel voorzien van een ‘topkleur’. Heel soms kiezen mensen ervoor om het te laten zoals het is. Het ijzerpoeder kan (als je het op een mooie manier opbrengt) voor een heel speciaal lichteffect zorgen. Maar de meesten vinden het veel mooier om een mooie egale kleur te hebben, vaak ook in een andere kleur dan grijs. Dat is natuurlijk mogelijk door met latex de verf over te schilderen. Dan is iedere kleur die je wilt gewoon mogelijk. In de meeste gevallen zal die toplaag in twee lagen goed dekken. (Overigens raden onze verfspecialisten altijd aan om twee lagen te gebruiken als je een kleur gaat opbrengen. Je zal zien dat de kleur hierdoor voller en dieper wordt, ook wanneer je een lichte kleur of tint gebruikt!)

Naar alle magneetverf

Waar gebruik je jouw magneetmuur voor?

We zijn altijd benieuwd naar je ideeën en creativiteit! Vaak zijn klanten enorm enthousiast en sturen ons de foto’s toe van hoe het geworden is. Ook in dit artikel zie je enkele van deze foto’s. We vinden het altijd heel erg leuk om terug te horen hoe de verf bevallen is en om te zien hoe je project uiteindelijk gelukt is. Je kunt je foto’s ons altijd mailen, daar kijken we naar uit!

Ook als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, of je hebt advies nodig, dan kun je ons altijd even contacten. We helpen je heel graag verder. Je kunt hiervoor het onderstaand formulier gebruiken. Maar bellen is ook mogelijk! Gebruik hiervoor het telefoonnummer dat je onderaan deze pagina kunt vinden. 

Contactformulier

Je naam
Telefoonummer
Je bericht