FAQ Magneetverf

Is magneetverf magnetisch?

Nee, magneetverf is zelf niet magnetisch. Magneetverf is een verf waar heel fijn gecoat magneetpoeder aan is toegevoegd. Hier blijven magneetjes van goede kwaliteit netjes op kleven.
Back to Index

Hoeveel lagen magneetverf adviseren jullie?

Hoewel er al een magnetisch effect is bij twee lagen verf, adviseren wij om minimaal drie lagen aan de brengen. Ga in principe er van uit dat met een halve liter verf 2 m² magneetbord gemaakt kan worden. Dan heeft het oppervlakte genoeg kleefkracht om een goede werking te garanderen.


Back to Index

Hoe lang moet de verf drogen voordat ik het over kan schilderen?

Tussen de meerdere lagen verf door moet de verf eerst 4 uur drogen. Voor dat de toplaag (de eindkleur) aangebracht wordt, moet de verf eerst 24 uur drogen.


Back to Index

Kan magneetverf met een verf op terpentinebasis overgeschilderd worden?

Het is geen enkel probleem om de verf met een terpentinebasis aflak over te schilderen. Eigenlijk kun je gewoon zeggen dat magneetverf met iedere denkbare verf over te schilderen is.


Back to Index

Is het echt waar dat over magneetverf ook behangen kan worden?

Ja, dat kan. Je kunt je favoriete design gebruiken, zodat zelfs het behang ‘magnetisch’ wordt. We adviseren hiervoor wel een potje behangrandenlijm door de gewone behanglijm te roeren, zodat de kleefkracht van de lijm iets sterker wordt. Gebruik hiervoor bij voorkeur de Magneetverf Extra Sterk. Het is natuurlijk zo dat de magneten veel beter blijven kleven als het behang dat je kiest glad is. Het beste hiervoor werkt papierbehang zonder structuur.


Back to Index

Waarom verkopen jullie geen goedkope verf?

Goedkope verf is overal te koop. Maar goedkope verf werkt lang zo goed niet. Het grootste verschil tussen de magneetverf en whiteboardverf die wij verkopen en de goedkope varianten is de kwaliteit van de verf. Onze Magneetverf bevat genoeg ijzerdeeltjes om een goede kleefkracht te garanderen. Goedkopere varianten bevat over het algemeen ook veel minder metaaldeeltjes, waardoor het magnetisch effect beduidend minder is. Daardoor heeft u dus veel meer lagen nodig en bent u in verhouding veel duurder uit. Ook verkopen wij Magneetverf Extra Sterk die 20% meer ijzerdeeltjes bevat en speciaal ontwikkeld is om te gebruiken onder een ondergrond dat behangen wordt of waar Whiteboardverf overheen geschilderd wordt. Lees hierover ook eens ons artikel dat we over goedkope verf schreven.


Back to Index

Zijn er ook andere kleuren magneetverf?

Magneetverf is alleen in het grijs te krijgen. De ijzerdeeltjes die in de verf zitten zijn grijs. Daarom wordt ook de kleur van de verf grijs. De meesten verven magneetverf nog over met een topkleur. Dit is ook de gedachte achter de ontwikkeling van de verf.


Back to Index

Is magneetverf kindvriendelijke verf?

Ja, het is kindvriendelijke verf. De verf is geheel gifvrij en kent geen gevaar voor de gezondheid. De verf is op waterbasis en snel droog, dus ook vrijwel geurloos.


Back to Index

Is magneetverf en whiteboardverf niet heel slecht voor het milieu?

Nee, het is niet slecht voor het milieu. Hoewel het natuurlijk zoals elke verf een chemisch product is, is deze verf op waterbasis en bevat het veel minder schadelijke stoffen dan de chemische verven doe op terpentinebasis gemaakt zijn. Ook is de verf vrijwel geur-arm en hoef je niet bang te zijn voor schadelijke dampen.


Back to Index

Kan ik de verf het beste verwerken met een roller of een kwast?

Je kunt de verf het beste rechtstreeks opzetten met een roller. Meer informatie over welke rollers geschikt zijn lees je in ons speciale artikel hierover. Lees hier welke roller je het beste kunt gebruiken voor magneetverf en welke geschikt is voor whiteboardverf.


Back to Index

Is schoolbordverf magnetisch?

Nee, schoolbordverf is niet magnetisch. Als je een magnetisch schoolbord wilt maken, kun je eerst magneetverf gebruiken. Hierover kan daarna schoolbordverf geschilderd worden in de kleur die je wenst.


Back to Index