Magneetverf gebruiken

Magneetverf Kopen Verfpakketten

 

Magneetverf gebruiken

Wil je met magneetverf aan de slag, maar weet je niet goed hoe je dit moet doen? Werken met magneetverf is helemaal niet moeilijk. Om precies te weten hoe je de verf het beste kunt verwerken, hebben we hier een korte aanwijzing voor geschreven.

Hoe magneetverf gebruiken?

  1. magneetverf gebruiken gebruiksaanwijzingHet is belangrijk dat je de verf goed omroert met een roerspaan. Je moet blijven roeren tot de kleur van de magneetverf egaal grijs is. Doordat er ijzerpoeder in de verf verwerkt zit, zakken deze deeltjes snel naar de bodem. Het is belangrijk dat de verdeling hiervan gelijkmatig is.
  2. Als je vlakken of gedeelten van het oppervlakte wilt behandelen met de verf, plak de randen dan af met schilderstape. Er zijn verschillende soorten op de markt, zodat voor elke toepassing wel een geschikt tape te koop is.
  3. Breng de verf aan met een roller. Rol voor je het rollertje in gebruik neemt het eerst even over een stukje plaktape heen. Zo trek je de losse haartjes eerst uit het rollertje.
  4. Laat tussen de lagen door de verf minimaal 4 uur drogen. Hierna kun je de verf eventueel licht (!) opschuren en de volgende laag aanbrengen.
  5. Breng zoveel lagen op als nodig is. Het is nodig om per vierkante meter een halve liter verf te gebruiken om de magneten goed te laten kleven.
  6. Na 24 uur (na de laatste laag verf) kan de toplaag in de gewenste kleur aangebracht worden.

Wees tussen de lagen door voorzichtig met schuren. Als er teveel wordt geschuurd zal ook het ijzergehalte in de verf minder worden, dat invloed heeft op de kleefkracht van de magneten. Daarnaast wordt de coating die het ijzerpoeder heeft hierdoor beschadigd. Het is dus raadzaam om alleen licht te schuren waar dat nodig is, bijvoorbeeld om kleine druipertje e.d. weg te schuren. Het beste kun je hiervoor schuurpapier korrel 220 gebruiken.

Magneetverf Extra Strong 1 ltrBehangen kan ook!

Ga je over de verf heen behangen? Wacht dan ook 24 uur voordat je het behang gaat aanbrengen. Het beste is om een goede behangerslijm te gebruiken. Wij adviseren Perfax Professioneel, waar per pakje lijm nog een kilo kant en klare Glasweefsellijm van Perfax geroerd kan worden. Als je over de verf heen gaat behangen, raden we Magneetverf Extra Sterk aan.

Magneetverf gebruiken is helemaal niet moeilijk. Veel plezier!

Naar de shop

Vragen over magneetverf?

Heb je hulp nodig? Wil je advies welke oplossing voor jou het beste geschikt is? Neem gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder!

Contactformulier

Je naam
Telefoonummer
Je bericht

Magneetverf Magnetic Paint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + tien =