Wat is Magneetverf

Magneetverf-magnetic-paint

Magneetverf, wat is het?

In feite is de magneetverf die wij aanbieden een hele goede kwaliteit muurverf waar heel fijn ijzerstof aan toegevoegd is. Het bijzondere van deze hele kleine deeltjes metaal is dat het niet kan roesten. Dat is natuurlijk nodig, ook omdat roest doorslaat door de verf heen. Het niet roesten komt doordat het ijzerpoeder speciaal gecoat is. Dit heeft natuurlijk ook beperkingen. Als de ondergrond extreem veel vocht in zich heeft (zoals nieuw stucwerk) moet dit eerst goed drogen! 

Magnetisch?

magneetverfEigenlijk is magneetverf géén ‘magnetische verf‘. Het ijzerpoeder zorgt ervoor dat magneten wel op magneetverf blijft kleven. Zo kun je bijvoorbeeld een (stukje) muur ‘magnetisch’ maken. Maar de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos, want de verf kan op veel meer oppervlakten gebruikt worden. Een deur of een krijtbord, alles wat behandeld is met deze verf wordt een magneetbord!

Veilig? Zeker!

Daarom wordt deze verf veel in kinderkamers gebruikt. Maar je ziet het ook steeds meer terug in de woonkamer, de keuken en zelfs op kantoorplekken. Scholen gebruiken ook steeds vaker magneetverf, want een magneetje gebruiken is veel handiger dan een punaise. Door magneetjes te gebruiken beschadig je de muur niet en komen er geen kleine gaatjes in het oppervlak. De tekeningen en ander papierwerk hangt er zo altijd netjes bij! Magneetverf is trouwens ook kindvriendelijke verf. Na droging is de verf volledig gifvrij. Ben je zwanger en wil je de verf opbrengen? In principe is zelfs dat geen probleem, zolang je maar voor een goede ventilatie zorgt. De verf is op waterbasis.

Naar de shop

Dat maakt de verf ook heel prettig in gebruik. Kwasten en rollers zijn gemakkelijk te reinigen met water en eventueel een druppel zeep. Ook de gebruikte verfbakjes en ander gereedschap is zo goed schoon te maken. De verf is ook snel droog. Na ongeveer vier uur kan alweer een nieuwe laag worden opgebracht. Zo kunnen er dus meerdere lagen binnen één dag opgebracht worden, zonder dat er dagen overheen gaan voor het project afgerond kan worden.

magneetverf Magnetic Paint sterkste magneetverfTwee kwaliteiten magneetverf

In de webshop worden twee kwaliteiten magneetverf aangeboden. Beide kwaliteiten zijn van een professionele kwaliteit. Het verschil tussen de verf die wij aanbieden en de verf die in de bouwmarkt of in andere webshops wordt aangeboden, is het type metaalpoeder dat in de verf wordt gebruikt.

Goedkope(re) magneetverf heeft een goedkopere grondstof ijzerpoeder in zich. Dit kun je herkennen door de donkergrijze tot zelfs zwarte kleur van de verf. De verf van Magnetic Paint is middengrijs van kleur. Dit geeft ook het voordeel dat een eventuele topkleur (als u een andere eindkleur wilt dan de grijze kleur van de magneetverf) sneller dekt.

In de webshop verkopen we van Magnetic Paint dus twee kwaliteiten. De zwaardere soort is de Magnetic Paint Extra Strong. Dit is verf die 20% meer ijzerpoeder bevat, wat een sterker effect voor de magneten geeft. Voor bijvoorbeeld een whiteboardwand die gemaakt kan worden met behulp van Active Wall whiteboardverf, adviseren we altijd de extra sterke kwaliteit te gebruiken. Maar ook voor andere toepassingen is de extra zware kwaliteit zeer geschikt. Hoe meer ijzerpoeder op de ondergrond aanwezig is, hoe gemakkelijker de magneten goed blijven kleven.

Magneetverf moet altijd in meerdere lagen aangebracht worden. Drie lagen is het minimum, om ervoor te zorgen dat er voldoende ijzer op het oppervlakte is aangebracht. Je bouwt zo in feite zo de laagdikte ‘ijzer’ op. Eigenlijk is het zo dat hoe meer lagen er worden aangebracht, hoe sterker het effect uiteindelijk zal zijn.

Naar alle magneetverf

Magneetjes voor magneetverf

Magneetwand maken magneetmuur met magneetverfSoms zijn mensen teleurgesteld over de kracht van het eindresultaat. Het is tenslotte niet de bedoeling dat ook de sterkste magneten langzaam naar beneden glijden. Soms gebeurt het dat een klant contact met ons opneemt om te vertellen dat de magneetjes toch niet goed genoeg blijven zitten. Op dat moment is het de vraag of het aan de verf ligt, of dat de magneetjes misschien niet sterk genoeg zijn. Want niet alle magneetjes zijn geschikt voor gebruik op magneetverf. Hiervoor heb je namelijk altijd de zogenaamde ‘Neodymium‘ magneetjes nodig. Neodymium magneten zijn de beste magneten die er zijn.

Neodymium is een grondstof die gebruikt wordt voor magneten. Het maakt de sterkste magneten die te krijgen zijn. Deze soort magneten worden veel in de industrie gebruikt, juist vanwege hun enorme kracht. Natuurlijk is het zo dat hoe groter de magneet is, hoe krachtiger de kleefkracht. Maar bij goede Neodymium magneetjes is een klein magneetje al sterk genoeg!

Magneetverf onder schoolbordverf

Veel mensen maken een magnetisch schoolbord door middel van magneetverf. Heel simpel, door deze verf onder schoolbordverf te gebruiken. Omdat deze verf altijd grijs is door de metaaldeeltjes die erin zitten, moet het altijd wel overgeschilderd worden met een andere verf. Dat kan dus ook met schoolbordverf, waarmee je meteen een krijtbord hebt gemaakt. Twee vliegen in één klap en zonder dat het heel veel extra tijd kost.

Magneetverf trapEn zoals we hierboven al even aangaven, is met whiteboardverf zo ook een ‘magnetisch’ whiteboard zelf te maken. Zo bent u nooit meer gebonden aan de beperkte maten waarin whiteboard te koop zijn. De ‘sky is the limit’. Wil je een hele wand kunnen beschrijven als een whiteboard? Dat is geen enkel probleem! De magneetverf zorgt ervoor dat je magneten kunt gaan gebruiken, de whiteboardverf zorgt voor de een beschrijfbaar oppervlakte. En als je twee lagen whiteboardverf aanbrengt en je gebruikt whiteboardstiften van goede kwaliteit, is de tekst er zelfs na enkele dagen nog met een droge doek af te wissen.

Ook leuk: schoolbordverf is ook nog in andere kleuren te krijgen dan zwart. Je kunt een schoolbord met een andere kleur schoolbordverf ook meteen extra opfleuren!

Magneetverf onder whiteboardverf

Niet alleen bedrijven maken steeds meer gebruik van de mogelijkheid om magneetverf te gebruiken onder onze whiteboardverf. Ook de mensen thuis ontdekken het! Want natuurlijk kun je dit ook thuis gebruiken en is het heel geschikt in iedere ruimte die er is. De werking is eigenlijk hetzelfde als met de hierboven beschreven schoolbordverf. Met whiteboardverf kun je ook alle kanten op. Door de magneetverf aan te brengen zorg je voor een uitstekende laag voor al je magneten, óók als je met whiteboardverf aan de slag gaat!

Naar alle whiteboardverf

Verfpakketten met magneetverfOm het allemaal nog gemakkelijker te maken, hebben we speciale pakketten voor al deze mogelijkheden gemaakt, zodat je precies weet wat je nodig hebt en wat het je aan verf gaat kosten. De pakketten zijn zo samengesteld dat je precies de magneetverf en de whiteboardverf thuis geleverd krijgt die je nodig hebt voor je project. Dat is gemak, maar het scheelt je ook een hoop rekenwerk en zelfs geld. Wij zorgen namelijk ervoor dat de hoeveelheden verf en de blikken zijn afgestemd op de vierkante meters die je gaat behandelen. Omdat een geopend blik whiteboardverf een beperkte tijd te gebruiken is, hebben we de pakketten zo samengesteld dat je niet onnodig dure verf met het chemisch afval hoeft mee te geven. We hebben pakketten voor een magneetmuur, een whiteboardmuur en voor je magnetische whiteboardmuur samengesteld.

Conclusie

Kortom: met magneetverf kun je werkelijk alle kanten op. Het is een enorm veelzijdige verf waarmee je creatief mee aan de slag kunt. Daarom is het populair geworden. De veelzijdigheid is enorm en je zal zien; als je eenmaal ermee gewerkt hebt, kom je ook weer op andere ideeën. Een wand voor je leukste foto’s? Het is zo voor elkaar, zonder dat het een ingewikkelde klus wordt. Dat wil toch iedereen?

Naar de shop

Meer verfinformatie

Vragen over magneetverf?

Heb je hulp nodig? Wil je advies welke oplossing voor jou het beste geschikt is? Neem gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder!

Contactformulier

Je naam
Telefoonummer
Je bericht

 

-18%
20% Extra Sterk
48.90115.90
-18%
-20%
-18%
-22%
-6%

Pakket voor Magnetische Whiteboardwand

Magnetische Whiteboardwand Pakket

234.901,274.70
-17%

Pakket voor Whiteboardwand

Whiteboardwand Pakket

119.80599.90
-22%

Pakket voor Magneetwand

Magneetwand Pakket – Extra Strong

115.90649.00
-17%
-21%
41.90103.90
-38%
19.9524.95
-29%

Pakket voor Magnetische Whiteboardwand

Pilot Whiteboardstiften

11.95