Magneetverf voor de muur

Magneetverf Kopen Verfpakketten

 

Magneetverf voor de muur

Zoek je magneetverf voor op de muur? Bij MagneetverfKopen.nl bieden wij je de beste magneetverf die je het mooiste resultaat geeft. Jouw creatie, jouw idee op iedere wand in huis, in elke kamer, op iedere plek. Wij geven je graag advies hoe je magneetverf moet gebruiken, wat je er allemaal nog meer mee kunt en natuurlijk bieden wij je de beste magneetverf aan tegen de beste prijs.

Wat moet je weten over magneetverf?

magneetverf muurMagneetverf is geen magnetische verf. Het is namelijk zo dat de verf zelf niet magnetisch is. Op de verf kunnen wél magneten blijven kleven. Als de verf magnetisch zou zijn, dan zou juist metaal op de verf blijven hangen. Dat is dus een misverstand die wel even uit de wereld geholpen moet worden.

Maar wat is magneetverf dan wel? Het is een verf op waterbasis, het beste vergelijkbaar met een muurverf. Aan deze ‘muurverf’ is een grote concentratie van heel fijn speciaal gecoat ijzerpoeder toegevoegd. Doordat er speciaal ijzerpoeder is gebruikt, kun je nadat je ten minste drie lagen hebt aangebracht magneten van goede kwaliteit ophangen. Zo maak je van vrijwel ieder oppervlakte een magneetbord. Misschien was magneetbordverf dus wel een veel betere benaming geweest, zoals je ook schoolbordverf hebt. Maar jammer genoeg is jaren geleden al gekozen voor de term ‘magneetverf’. Verder niet erg, als je maar weet wat het verschil is!

 Bekijk alle magneetverf

Is ieder kwaliteit magneetverf hetzelfde?

Nee, dat is zéker niet het geval. Er zijn van verschillende merken verf op de markt. Bij de bouwmarkt vind je meestal een eigen merk in het schap. Dat zijn de goedkopere kwaliteiten. Het ijzerpoeder dat hierin gebruikt is, blijft toch heel anders van kwaliteit. De  goedkope verf is vooral herkenbaar aan de zwarte kleur. De kleur die bepaald wordt door het type metaalpoeder dat wordt gebruikt. Magneetverf van reguliere kwaliteit is dan alweer donkergrijs. Dat is al een voordeel, want in de meeste gevallen wil je natuurlijk je eigen kleur kiezen. En over zwart dekken andere kleuren natuurlijk veel minder goed.

Het is dus eigenlijk zo dat hoe zwaarder de kwaliteit is, hoe ‘lichter’ de kleur grijs is. De magneetverf die wij verkopen is van Magnetic Paint. Dit merk maakt de beste kwaliteit magneetverf die te koop is. Magnetic Paint is middengrijs van kleur.

Magneetverf Magnetic Paint 2.5 ltr

Twee kwaliteiten

Er zijn twee kwaliteiten Magnetic Paint te koop. De reguliere Magnetic Paint is heel geschikt voor de meeste oppervlakten. Toch verkopen we het meest de Extra Strong kwaliteit. Dat is ook de kwaliteit die we adviseren. In deze extra sterke verf zit namelijk 20% meer metaalpoeder, wat de kracht gewoon nog een heel stuk sterker maakt. Ook in deze kwaliteit zit het speciaal gecoate ijzerpoeder, dat ervoor zorgt dat de metaaldeeltjes niet gaan roesten. Dat is belangrijk, omdat de verf op waterbasis is. De speciale coating die Magnetic Paint gebruikt zorgt ervoor dat het poeder beschermd is en dat je geen zorgen hoeft te hebben over roestvlekken na droging.

Bekijk Magneetverf Extra Strong

Voor (bijna) iedere ondergrond

Waar je ook je magneetbord op wilt maken, eigenlijk is iedere ondergrond wel geschikt voor de verf. Sommige materialen moet je wel eerst voorbewerken met een geschikte grondverf. Wil je de muur gebruiken? Dan zal die meestal al wel voorbewerkt zijn. Magneetverf kan ook zonder problemen op bijvoorbeeld behang gebruikt worden. Dat is geen probleem. Ook over bestaande muurverf kun je de verf probleemloos verwerken. De ondergrond moet wel vast zitten en stofvrij zijn.

Wil je de magneetverf over hout, kunststof of metaal zetten? Op kaal hout en metaal heb je wel een grondverf nodig. Wij verkopen een grondverf die over iedere ondergrond gezet kan worden, zelfs over kunststof. Deze is wel op terpentinebasis, maar dat is geen enkel probleem. De Magnetic Paint kan er probleemloos overheen gezet worden.

Iedere magneet geschikt?

Wanneer je magneetbord klaar is, wil je er natuurlijk magneten op gaan gebruiken. Let er wel op, magneetverf is natuurlijk, hoe sterk ook, niet te vergelijken met een metalen plaat. Koelkastmagneten van goedkope kwaliteit kunnen in sommige gevallen toch snel problemen geven. Kies dus voor goede magneten, zeker als je de magneten ook iets wilt laten vasthouden. Neodymium magneten zijn het beste geschikt. Dat zijn namelijk de sterkste magneten die op aarde te krijgen zijn. In de webshop vind je ook diverse magneten die heel geschikt zijn voor je magneetbord. Deze magneten zijn extra sterk en nog leuk om te zien ook. Er zijn heel veel bijzondere design magneten te krijgen die we in onze webshop exclusief aanbieden. Kijk maar eens rond!

magneetverf muur makenMagneetbord helemaal af maken

Als je denkt dat je met magneetverf alleen alle mogelijkheden benut hebt, kom je bedrogen uit. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om een mooi bord te maken waar je magneten op blijven kleven. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een magnetisch schoolbord. Door schoolbordverf over de Magnetic Paint te gebruiken, maak je het magnetisch bord ook nog eens beschrijfbaar met krijt. Schoolbordverf is in allerlei kleuren te koop. Een leuke tip is misschien om een dergelijk bord ook eens gewoon op de muur te maken. Vooral in de kinderkamer of in de keuken een heel leuk plan! Heb je dat zelf als kind ooit gedaan? Stiekem of per ongeluk op de muur tekenen? Met schoolbordverf mág het gewoon!

Nog een leuke creatietip: een magnetisch whiteboardwand maken. Geen enkel probleem in combinatie met magneetverf. Zie je dat al voor je? Op kantoor een grote wand waar jij en je collega’s lekker op kunnen brainstormen? Vergis je niet! Ook thuis wordt dit veel gedaan. Want wat met schoolbordverf kan, is natuurlijk met whiteboardverf ook mogelijk. Helemaal omdat de whiteboardverf ook in transparant te koop is. Dat maakt dat een whiteboardwand nu in ieder kleur te maken is! Hoe? Magneetverf gebruiken, een topkleur kiezen en afschilderen met whiteboardverf. Zo maken we ieder creatief idee mogelijk!

Wil je meer weten over onze magneetverf? Wil je meer informatie over de schoolbordverf of de whiteboardverf? We vertellen er graag meer over. Misschien ben je wel zó enthousiast dat je al heel veel info hier gevonden hebt, en wil je aan de slag. In de webshop vind je alle materialen die je nodig hebt. En ben je straks klaar en trots op het resultaat? Laat ons weten hoe het is geworden. We zien je foto maar al te graag tegemoet! 🙂

Naar de shop

Vragen over magneetverf?

Heb je hulp nodig? Wil je advies welke oplossing voor jou het beste geschikt is? Neem gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder!

Contactformulier

Je naam
Telefoonummer
Je bericht

Magneetverf Magnetic Paint