Magneetverf: welke roller?

Magneetverf Kopen Verfpakketten

 

Magneetverf: welke roller?

Magneetverf kan op verschillende manieren opgebracht worden. Het is zowel met een roller als met een kwast goed te verwerken. Echter zal bij het opbrengen met een kwast sneller kwaststrepen ontstaan door de relatief snelle droging van de verf. Met een roller werk je wat dat betreft gemakkelijker en sneller. Daarom adviseren wij liever een goede verfroller te gebruiken.

Muurverfroller voor magneetverf?

Veel mensen gebruiken een vachtroller voor magneetverf, waarmee je ook muurverf opbrengt. Dat komt omdat de verf meestal op muren gebruikt wordt en het op waterbasis is. Toch heeft dit ook een nadeel. Een vachtroller zal snel een structuur achterlaten. Het kan dus wel, maar voor een glad oppervlakte is het niet aan te bevelen. Gebruik als u grote oppervlakten moet doen liever een kortharig vachtrollertje dan de langharige roller.

Mohairroller is goede optie

Magneetverf rollerVoor oppervlakten kleiner dan vijf vierkante meter is een kortharige viltroller (ook wel veloursroller genoemd) de beste optie. Deze roller heeft een veel kortere vacht dan een muurverf vachtroller. Doordat de vacht veel korter is, laat het rollertje ook veel minder structuur na. Hiermee kun je dus gemakkelijk een glad oppervlakte voorzien van magneetverf. Let bij gebruik van deze roller er wel op dat er voldoende laagdikte aangebracht wordt. Het kan nodig zijn om meer lagen verf op te brengen dat wanneer er een vachtroller voor muurverf gebruikt wordt. Let dus op het aantal vierkante meter dat uit een pot verf verwerkt kan worden en houdt hiermee rekening met het aantal lagen. Meestal spreek je dan over 3 lagen magneetverf.

Ook is het mogelijk om een schuimplastic lakrollertje voor verf te gebruiken. Hiermee bedoelen we de fijne schuimrollertjes die in de meeste Doe het Zelf-zaken te verkrijgen zijn. Ook al adviseren we deze liever niet. Ook hierbij geldt dat de laagdikte goed in de gaten gehouden moet worden. Met een lakrollertje breng je in verhouding een nog schraler laag aan dan met een mohairroller. Meestal moet er met een lakrollertje vier lagen magneetverf opgebracht worden.

Naar de shop

Meer verfinformatie

Vragen over magneetverf?

Heb je hulp nodig? Wil je advies welke oplossing voor jou het beste geschikt is? Neem gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder!

Contactformulier

Je naam
Telefoonummer
Je bericht

Magneetverf Magnetic Paint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × vier =