Magneetverf werkt niet

Magneetverf werkt niet

Soms nemen mensen contact met ons op met een groot probleem: “Mijn magneetverf werkt niet”. Dat is dan natuurlijk heel erg vervelend. Als je erachter komt dat de klus niet gelukt is omdat de magneetverf niet goed werkt, ben je natuurlijk heel erg teleurgesteld. De magneetverf werkt niet? In dit artikel gaan we meer vertellen over de mogelijke oorzaken en natuurlijk de oplossing ervoor.

De oorzaak achterhalen

Als eerste is het nodig om te achterhalen waarom de magneetverf niet lijkt te werken. Als je merkt dat de magneetverf niet goed genoeg werkt kan dat verschillende oorzaken hebben. We stellen je dan twee vragen, namelijk welke magneetverf je hebt gebruikt en welke magneten je ervoor hebt.

Zoals we in verschillende andere artikelen hebben besproken is de verf te koop in verschillende kwaliteiten magneetverf. Voor een goede magneetverf betaal je meer omdat er grote verschillen zijn in grondstoffen die de prijs van de kwaliteit bepalen. Goede magneetverf is dus duurder door de verschillen in grondstoffen en metaalpoeder die in de verf is verwerkt. Dat kan een oorzaak zijn van de slechte werking van de gebruikte magneetverf. Als je magneetverf aanschaft van Action, Hema of de goedkope bouwmarktkwaliteit, zal je merken dat de werking veel minder sterk is dan wanneer je kiest voor een professionele magneetverf.

Naar de Magneetverf FAQ

Magneetverf en magneten

Magneetverf grijsDe tweede vraag die we stellen wanneer mensen de klacht hebben dat de magneetverf niet werkt is welke magneten er gebruikt worden. Ook dat kan een belangrijke oorzaak zijn van de teleurstellende resultaten. Magneten zijn er vele soorten en kwaliteiten. We bespreken de juiste magneten voor op magneetverf ook hier. Hier geldt toch ook weer; goedkope magneten zijn veel minder sterk dan goede Neodymium magneten. Het kan dus zeker zo zijn dat ook wanneer je professionele magneetverf gebruikt, bepaalde magneetjes niet sterk genoeg blijken te zijn. Goedkope koelkastmagneten bijvoorbeeld, kunnen te zwak zijn voor het gebruik op magneetverf. Zeker wanneer je de magneten wilt gebruiken om een aantal notities op te hangen, kan blijken dat de magneetjes naar beneden glijden en niet goed blijven kleven.

Een verkeerde combinatie

Voor de duidelijkheid: het kan dus zijn dat er twee oorzaken zijn voor het probleem, die elkaar ook nog eens kan versterken. Het kan zijn dat de kwaliteit magneetverf te zwak is, maar ook dat de kwaliteit van de magneten niet goed genoeg is. Het is dus noodzakelijk dat je kritisch kijkt naar beide oorzaken. Als je een professionele magneetverf hebt gebruikt, wil dat dus niet zeggen dat alle magneetjes daar goed op blijven zitten. Andersom is het ook een feit. Als je heel sterke magneetjes hebt gekocht, wil dat niet de garantie zijn dat je goedkope magneetverf alsnog goed werkt.

Wat raden jullie aan?

De beste resultaten behaal je met magneetverf van professionele kwaliteit. We verkopen het meeste onze Magneetverf Extra Strong. Deze magneetverf heeft hoogwaardige vulstoffen en ultrafijne ijzerdeeltjes. Daardoor werkt de magneetverf het beste glad af, zonder teveel strepen. Daarnaast heeft de Extra Strong-kwaliteit 20% meer ijzerdeeltjes meegekregen dan de reguliere magneetverf van Magnetic Paint. En de kwaliteit en de hoeveelheid ijzerdeeltjes die per vierkante meter op de ondergrond wordt aangebracht bepaalt uiteindelijk de sterkte van het eindresultaat. Magnetic Paint Extra Strong is de sterkste magneetverf die te koop is!

Bij het kopen van de magneten kun je het beste zoeken naar de sterkste magneten ter wereld: Neodymium magneten. Ook Neodymium magneten zijn in verschillende sterktes te krijgen, maar zijn in alle gevallen veel en veel krachtiger dan de gewone ferriet magneten. Hiermee zal je het beste resultaat behalen, óók wanneer je bijvoorbeeld meerdere notities, posters of kartonnen affiches op wilt hangen.

Bekijk Magnetic Paint Extra Strong

Magneetverf werkt niet?

magneetverf werkt niet?Als je rekening houdt met deze tips, zal je merken dat je project toch slaagt. Nadat we deze adviezen gegeven hebben en de klanten hebben betere magneetverf gebruikt, andere magneten gekocht of de juiste combinatie hebben toegepast, krijgen we altijd weer enthousiaste reacties terug. “Nu werkt de magneetverf wél, dank jullie wel!”. En daar is het ook ons natuurlijk om te doen. Het is zonder van je tijd en van je geld als je bij ons moet komen met de vraag: “Magneetverf werkt niet, wat moet ik doen?”. Liever horen we direct de enthousiaste reacties over je resultaat. We hopen dan ook dat ons advies je helpt bij het laten slagen van je idee en klus. Want met magneetverf werken is heel leuk, je kunt de leukste creatieve ideeën uitwerken tot een geslaagd project. We helpen je er graag bij met het juiste advies!

Advies nodig?

Heb je advies nodig naar aanleiding van dit artikel, of heb je een andere vraag? Neem dan gerust even contact met ons op. Dat kan onder andere via het formulier dat je hieronder vindt. We helpen je graag verder!

Contactformulier

Je naam
Telefoonummer
Je bericht

Magneetverf Magnetic Paint