Magneetverf – Het wonder voor magneten

Magneetverf – Het wonder voor magneten

Op iedere plek je eigen magneetbord met magneetverf

Magneetverf heeft bijzondere eigenschappen waarmee je in huis je creatviteit volledig vorm kunt geven. Want deze bijzondere verf zorgt ervoor dat je in iedere gewenste ruimte een prachtig magneetbord kunt ontwerpen. Precies zoals jij het wilt. Nog nooit van magneeverf gehoord? Let dan goed op. We onthullen het geheim van verf met bijzondere krachten!

Magneetverf grijsWat is magneetverf?

Magneetverf is een speciale verf, die ook weer heel gewoon is. Het is een waterbasis verf die erg goed met muurverf te vergelijken is. Aan de verf is een heel fijn, speciaal gecoat ijzerpoeder toegevoegd dat ervoor zorgt dat magneten op de verf blijft kleven. De magneetverf die we in de webshop verkopen voldoet aan de strenge eisen die de verf heeft om kwalitatief de beste te zijn. Magnetic Paint het namelijk hét professionele merk dat de beste ‘magnetische verf’ produceert. In twee kwaliteiten te krijgen; de reguliere kwaliteit en de Extra Strong, waaraan 20% meer ijzerpoeder is toegevoegd. Dat laatste zorgt ervoor dat de magneetverf nóg sterker is en daarom heel geschikt als de verf nog wordt overgeschilderd met een topkleur, schoolbordverf of whiteboardverf.

Magneetverf is grijs. De Magnetic Paint is minder donkergrijs als de kwaliteiten van de bouwmarkt. Dit komt doordat er een ander, sterker metaalpoeder wordt gebruikt. Maar ook al is deze verf middengrijs, je zal toch wellicht een andere kleur er overheen willen zetten. Precies de kleur die je wilt. Dat kan uitstekend met de Magnetic Paint. Het is een professionele verf, schilders en aannemers gebruiken deze verf ook.

Bekijk onze sterke magneetverf

Magneetjes voor magneetverf

Op magneetverf kun je in principe gewone magneetjes gebruiken. Maar wil je ook dat de magneetjes iets vast kunnen houden, dan raden we de extra sterke Neodymium magneetjes aan. Dat zijn namelijk de beste magneten die te krijgen zijn. De sterkste op aarde. De Neodymium magneten zijn altijd zilverkleurig. Daar zijn de sterkere magneetjes aan herkenbaar. Zwarte magneten zijn meestal gewoon van kwaliteit (een enkele uitgezonderd) en vooral geschikt als koelkastmagneet.

De goede keuze van magneetjes is dus belangrijk als je meer wilt dan alleen een siermagneetje op kunnen hangen. De extra sterke magneetjes zorgen ervoor dat het zelf ontworpen magneetbord dus ook echt een bord wordt dat je kunt gebruiken. Voor bijvoorbeeld het ophangen van een mooie foto’s, dierbare herinneringen of heel gewoon je boodschappenlijstje.

Magneetverf op de muur?

magneetverf Magnetic PaintIs magneetverf alleen geschikt voor op de muur? Nee hoor, je kunt de verf op bijna iedere ondergrond gebruiken. Het meest wordt de verf gebruikt op muren. Maar mits de ondergrond goed is voorbehandeld met de juiste primer, kan de verf op zowat alle ondergronden geverfd worden. Een MDF bord als ondergrond? Geen enkel probleem! Zelfs op kunststof is met de juiste primer een magneetbord te maken. Je bent dus eigenlijk heel flexibel als het gaat om het uitwerken van jouw idee.

De muur is natuurlijk ook prima geschikt. Het kan zelfs rechtstreeks over bestaande muren behandeld met muurverf heen. Over behang is ook geen issue, als het behang maar goed vast zit. Magneetverf heeft namelijk door het metaalpoeder wel veel meer gewicht dan een gewone muurverf. Zorg dus voor een goede ondergrond. Ook mag de onderlaag niet poederen of afgeven. Als dit wel het geval is, moet er eerst een hechtlaag gebruikt worden die poeder en kalk kan vastzetten. Dat is gewoon bij de bouwmarkt te koop.

Hoe verwerken?

Magneetverf kan het beste verwerkt worden met een kortharige vachtroller. Op muren kan ook een vachtroller voor muurverf gebruikt worden, maar houd er dan wel rekening mee dat dit erg zwaar kan werken. Dat komt zoals we hierboven al zeiden door het gewicht van het ijzerpoeder. Het gemakkelijkst werkt een kortharig vachtrollertje van 10 cm. Dat is dezelfde maat als dat je vast kent van een lakroller. Zo’n rollertje lijkt misschien klein voor het doel, zeker als een hele muur gedaan wordt, maar werkt echt een stuk gemakkelijker. Je voorkomt er in ieder geval lamme armen mee!

Naar de shop

Vragen over magneetverf?

Heb je hulp nodig? Wil je advies welke oplossing voor jou het beste geschikt is? Neem gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder!

Contactformulier

Je naam
Telefoonummer
Je bericht

Magneetverf Magnetic Paint