Magnetisch whiteboardwand maken

Magneetverf Kopen Verfpakketten

 

Magnetisch whiteboard maken

Gebruiksaanwijzing: Schilderen van een magnetische whiteboardwand

Een magnetisch whiteboard maken is met goede materialen helemaal niet zo moeilijk. Veel bedrijven doen het, om op een grote muur brainstormsessies te kunnen houden. Maar ook in huis wordt het steeds vaker toegepast. Hoe je dit doet en wat je ervoor nodig hebt, lees je in dit artikel.

magnetische whiteboardwand makenBenodigde materialen:

Wanneer je een whiteboardwand maakt, zorg dan voor een geheel vlakke wand zonder enige structuur of beschadigingen. Dit is noodzakelijk voor het goed kunnen reinigen na gebruik van de whiteboardstiften.

Bekijk alle magneetverf

Bekijk alle whiteboardverf

Is uw muur nieuw gestuct? Laat het stucwerk eerst geheel goed drogen! Dit kan zelfs enkele weken duren. Als er teveel vocht in de muur zit, kan de coating in de metaaldeeltjes beschadigen en kan de magneetverf toch roesten.

Stappenplan magnetisch whiteboard maken

  1. whiteboardwand uitlegMagneetverf aanbrengen: behandel de muur met minimaal 3 lagen magneetverf. De verf is na ongeveer 2 uur over te schilderen. Eén liter magneetverf is voldoende voor ongeveer 2 m² in drie lagen aangebracht. We adviseren om het aantal liter dat staat voor het aantal vierkante meter op te gebruiken. Zo weet je zeker dat er voldoende ijzerpoeder op de wand is aangebracht.
  2. Na de magneetverf breng je één laag witte latex aan. Dit voorkomt het nog licht doorschijnen van de lichtgrijze magneetverf door de laag whiteboardverf. Voordat je de latex overschildert houd je de droogtijd die op de pot latex staat aan. In de meeste gevallen is dat ongeveer 4 uur.
  3. Hierna kan je de whiteboardverf aanbrengen. Let op: de whiteboardverf bestaat uit twee delen die je bij elkaar mengt en goed door elkaar roert. Het kleinere busje doe je bij het grotere blik. Een open pot is maximaal 1 uur verwerkbaar. Een halve liter Whiteboardverf is genoeg voor ongeveer 4 á 5 m². Bestel eventueel meerdere kleinere (halve liters) verpakkingen zodat je het werk kunt verdelen.

Twee lagen whiteboardverf geeft een nóg hardere en duurzamere laag. Wanneer je twee lagen whiteboardverf aanbrengt verspreid het werk dan over 2 dagen, zodat je de 2e laag de volgende dag kunt aanbrengen.

Werk “nat in nat”. Dat houdt in dat je niet te grote oppervlakten tegelijk behandeld. Werk dus niet te “ver” vooruit. Dit is om strepen te voorkomen. Ga in ieder geval niet na 5 minuten nogmaals door het oppervlakte heen. Omdat de verbinding dan al is aangegaan bestaat de kans dat je strepen krijgt.

Zorg voor een goede ventilatie van de ruimte waar je in werkt. Zet daarom een raam open tijdens, maar ook na het schilderen.

Whiteboardverf Active Wall 0,5 liter (wit)Na het opbrengen

Belangrijk: laat de wand gedurende 7 dagen uitharden. Met het gebruik van goede whiteboardstiften zoals van Pilot kan je zelfs na twee weken de teksten nog prima met een wisser uitvegen.

Een magnetisch whiteboard maken is misschien dan wel geen ‘fluitje van een cent’. Maar het geeft wél voldoening als de klus geklaard is. Deze whiteboardwand is alle moeite waard geweest, dat zal je zéker ervaren!

Veel succes!

Naar de shop

Meer verfinformatie

Vragen over whiteboardverf?

Heb je hulp nodig? Wil je advies welke oplossing voor jou het beste geschikt is? Neem gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder!

Contactformulier

Je naam
Telefoonummer
Je bericht

Active Wall Whiteboardverf