Magnetische schoolbordverf

magnetische schoolbordverf

Magnetische schoolbordverf

Veel mensen zoeken naar magnetische schoolbordverf. Vaak met het idee om een magnetisch schoolbord te maken waar je met magneetjes op kunt werken en het kunt beschrijven met krijt. Je bent waarschijnlijk op deze pagina gekomen omdat je op zoek bent naar informatie hierover. Graag leggen we je meer uit over magnetische schoolbord en wat je hiervoor kunt gebruiken.

Is magnetische schoolbordverf te koop?

Magnetische schoolbordverf is niet te koop vanuit één pot. Hiervoor heb je in ieder geval twee verschillende soorten verf nodig. Magneetverf dat te beschrijven is met krijt is ook niet te koop. Dat komt omdat de twee doelen die je wilt behalen in verf niet te combineren is. Magneetverf en schoolbordverf verschillen technisch gezien zo van samenstelling, dat het niet in één pot verf te krijgen is. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je het idee dat je hebt niet kunt uitvoeren. Je hebt alleen twee soorten verf nodig.

Waarom is er geen magnetische schoolbordverf?

Dat komt door de samenstelling van schoolbordverf. Eigenlijk is schoolbordverf of krijtbordverf uiterst matte verf. Er is veel matteringsmiddel aan de verf toegevoegd waardoor de structuur van de verf open wordt. Als je heel erg matte verf hebt is de structuur zo ‘beschadigd’ en open dat krijt er op blijft hechten.

Dat is een wezenlijk verschil met magneetverf. Aan magneetverf is namelijk heel fijn ijzerstof toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat het effect bereikt wordt dat op het ijzerstof (mits de verf in minimaal drie lagen is aangebracht) ervoor zorgt dat je magneetjes er op kunnen blijven kleven.

Het ijzerpoeder zorgt voor een harde, veel meer gesloten laag. Krijt blijft hier niet goed op hechten. Dat heeft dus met het ijzerpoeder te maken en met de hardheid van de verf.

Tip: Lees ook ons artikel ‘Hoe maak ik een magnetisch schoolbord?

Hoe bereik ik het effect van magnetische schoolbordverf?

Dat is helemaal niet lastig als je maar bereid bent om de twee genoemde soorten verf te gaan combineren. Als eerste breng je drie lagen magneetverf aan. Dan heb je een goede laag waar je zonder problemen sterke magneten (zoals Neodymium) goed op blijven hangen. Nadat je de drie lagen hebt aangebracht kun je (natuurlijk na droging van de laatste laag) schoolbordverf of krijtbordverf erover heen gebruiken.

 

Bekijk de magneetverf

De schoolbordverf kun je het beste in tenminste twee lagen aanbrengen. Door het krijt en het afvegen ervan zal het krijtstof gaan werken als een zacht polijstmiddel. Dat zorgt ervoor dat na een tijdje je door het gebruik van je magnetisch krijtbord de laag schoolbordverf dus als het ware heel fijn opschuurt. Eigenlijk polijst je het bij iedere keer dat je het schoonveegt of wast, weer een heel klein beetje op. Het gevolg is dat de laag krijtbordverf weer gladder wordt. Met als tweede gevolg dat na verloop van tijd je krijtjes minder goed werken.

Door twee lagen schoolbordverf op te brengen zorg je ervoor dat de laag verf sterker wordt en minder snel zal ‘slijten’ door het te krijten. Het advies van ons is om de twee lagen ‘kruislings’ aan te brengen. Wat zoveel betekent als de eerste laag bijvoorbeeld van beneden naar boven na te rollen of te strijken en na droging de tweede laag van links naar rechts. Dan is het oppervlakte door de verf mooi gesloten en dit geeft een sterkere laag.

Naar de shop

Advies nodig?

Heb je meer advies nodig over het effect krijgen van magnetische schoolbordverf of het gebruik van magneetverf? Je kunt altijd even contact met ons opnemen met je vragen. Bellen kan naar ons telefoonnummer dat je op de website vindt, of je kunt het onderstaand formulier gebruiken. We helpen je graag verder met je project!

Contactformulier

Je naam
Telefoonummer
Je bericht

Magneetverf Magnetic Paint