Whiteboardmuur maken

Magneetverf Kopen Verfpakketten

Whiteboardmuur maken

Een whiteboard muur maken, hoe doe ik dat? Het is een vraag die we steeds vaker aan de telefoon gesteld krijgen. Bedrijven en particulieren ontdekken het plezier en gemak van whiteboardverf en zien hoe flexibel en vooral ook leuk het hebben van de beschrijfbare wand is. Een whiteboard in de maat die je zelf kiest. Precies op de plek en in de vorm die je wilt. Dat kun je gemakkelijk bereiken met Whiteboardverf!

Hoe pakken we dit aan?

whiteboardwand maken thuis of op kantoorAllereerst, bedenk of je de wand beschrijfbaar wilt maken, of misschien ook meteen ‘magnetisch’? Je kunt namelijk er meteen voor zorgen dat op de whiteboardmuur ook meteen magneten kunnen blijven kleven. In dat geval is een tussenlaag met magneetverf de oplossing. Drie lagen magneetverf van goede kwaliteit is voldoende om dit voor elkaar te krijgen. Als je aan de slag gaat is de ondergrond heel belangrijk. Die moet namelijk spiegelglad zijn. Wanneer op het eindresultaat straks nog butsen, deukjes of een klein beetje structuur uit de ondergrond zit, blijft de inkt van de whiteboardmarkers hier straks gemakkelijk in achter. Dan is de whiteboardmuur dus minder gemakkelijk schoon te maken. (Vaak helpt een whiteboard reiniger hier wel bij.) Is de muur niet perfect glad? Dan kan het ook oplossing zijn om te kiezen voor magneetbehang als magnetische ondergrond voor de whiteboardmuur. Dit behang is namelijk dik glasvlies dat oneffenheden maskeert. Magneetbehang moet nog wel worden overbehangen met een overschilderbare glasvliesbehang.

Ons advies

Meestal is één laag whiteboardverf voldoende. Wel adviseren we voordat de whiteboardverf opgebracht gaat worden het oppervlakte een keer in gewone latex te zetten. Dan is de muur niet meer zuigend en is de ondergrond mooi wit. Dan dekt de whiteboardverf ook direct. Wel dient opgemerkt te worden dat twee lagen whiteboardverf een nóg hardere laag op de muur geeft. Zeker voor grote oppervlakten die wat te verduren hebben is dit dus zeker aan te raden!

Naar de shop

Meer verfinformatie

Vragen over whiteboardverf?

Heb je hulp nodig? Wil je advies welke oplossing voor jou het beste geschikt is? Neem gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder!

Contactformulier

Je naam
Telefoonummer
Je bericht
Active Wall Whiteboardverf