Whiteboard muurverf

Magneetverf Kopen Verfpakketten

 

Whiteboard muurverf

Op zoek naar whiteboard muurverf?

Als je op zoek bent naar whiteboard muurverf dan kunnen we je hier meer over vertellen. Vanuit onze webshop leveren we namelijk precies de producten die je nodig hebt voor het maken van een groot whiteboardwand. We hebben de juiste verf voor in huis, vanuit onze grote voorraad geleverd en zelfs precies in de hoeveelheden die je nodig hebt voor jouw oppervlakte. We leggen graag aan je uit hoe je te werk gaat en uit welke pakketten je kunt kiezen. Zo zorgen we ervoor dat je snel aan de slag kunt en je precies weet hoe je de klus het beste kunt klaren!

Wat is whiteboard muurverf?

Whiteboard muurverf op tafel blokWhiteboard muurverf is een speciale verf die je kunt gebruiken om zelf een whiteboard te maken. Het grote voordeel van whiteboardverf is dat je zelf kunt kiezen hoe groot het whiteboard moet worden. Je bent niet meer gebonden aan de standaard maten die te koop zijn, én er is veel meer vrijheid in ontwerp en zelfs kleur!

Maar daarover later meer. Eerst leggen we je uit wat de verf precies is. Whiteboard muurverf is namelijk in technische zin géén muurverf. Het is een II-componentenverf op waterbasis. Dit houdt in dat je twee blikken verf eerst samenvoegt en goed mengt. De twee componenten gaan een verbinding aan die ervoor zorgt dat je een uiterst sterke laag krijgt als eindresultaat. Het bijzondere van deze verf is dat je met whiteboardstiften van goede kwaliteit erop kunt schrijven en tekenen. De inkt is na gebruik heel goed van de verf af te wissen, zelfs met een droge doek!

Bekijk Active Wall Whiteboardverf

Whiteboard muurverf is voor méér ondergronden geschikt!

We noemen deze II-componenten verf geen whiteboard muurverf omdat het niet te vergelijken is met een ‘gewone’ muurverf. De verf is namelijk voor veel meer ondergronden geschikt dan alleen de muur of wand. Eigenlijk kan je de verf op alle ondergronden verven. Natuurlijk moet de ondergrond (zeker als die onbehandeld is) eerst voorbehandeld worden met een grondverf of primer. Maar zo is deze whiteboardverf zelfs geschikt om op meubels, zoals tafelbladen of een bureaublad, te gebruiken!

Wat heb ik nodig?

Om je ondergrond om te toveren tot whiteboard heb je natuurlijk onze professionele Active Wall whiteboardverf nodig. Als eerste is het goed om te weten hoe groot het oppervlakte is waar de verf op gebruikt gaat worden. Nadat de vierkante meters bekend zijn (hoogte x breedte) kun je kiezen uit één van onze pakketten die we hebben samengesteld. Het gemak hiervan is dat we in deze pakketten rekening houden met de maten van de blikken die je geleverd krijgt. Het is namelijk zo dat je het beste de whiteboardverf in twee lagen op kunt brengen. Twee lagen verf zorgen voor een hardere uiteindelijke laag en dus een veel sterker resultaat. Wanneer je twee lagen verf opbrengt kun je de inkten veel gemakkelijker uit blijven wissen, ook als de tekst of tekening er langer op staat. Meestal is het dan gewoon met een droge doek af te wissen, wanneer je voor de glanzende whiteboardverf kiest. (Voor de matte versie heb je namelijk altijd een cleaner nodig. Hiervoor is ook heel goed Detol schoonmaakspray te gebruiken die voordelig in iedere supermarkt te koop is.)

Tip: Lees ook ons artikel over het maken van een magnetisch whiteboard!

Wanneer een blik whiteboardverf aangemaakt is, kun je de verf maar een beperkte tijd gebruiken. Na het mengen van de twee componenten is de verwerkingstijd ongeveer een uur. Het is dus van belang dat je de juiste hoeveelheid verf koopt om een goede verdeling in de maten blikken te krijgen. Want het is niet de bedoeling dat je met half gebruikte potten verf blijft zitten die je niet meer voor een tweede laag kunt gebruiken. Dit is vooral het gemak van de pakketten die we je aanbieden, waarbij we die verdeling al voor je gemaakt hebben. Je krijgt dus de hoeveelheden binnen die nodig zijn om twee lagen aan te kunnen brengen!

Keuze in glansgraad…

Je kunt zoals we hierboven al even aangaven kiezen uit matte whiteboardverf en glanzende verf. We adviseren altijd de glanzende verf te gebruiken omdat die veel sterker en harder is. Toch willen sommige klanten graag de matte versie. Dat is natuurlijk ook mogelijk. Houdt hierbij dus rekening met de afwasbaarheid en een geschikte cleaner. Maar ook de kwaliteit whiteboardstiften die je hierbij gebruikt is van belang. We adviseren altijd de Pilot Whiteboardstiften te gebruiken. We hebben uit eigen ervaring gemerkt dat hiermee het beste resultaat te behalen is. Dit geldt dan natuurlijk ook voor de glanzende versie van de verf.

Wil je een whiteboardmuur maken waarop ook een beamer gebruikt kan worden, dan is de matte verf juist weer aan te raden. Veel klanten kiezen ervoor om alleen op het vlak waar de beamer op gebruikt wordt met de matte whiteboardverf (als tweede laag) te behandelen. Dit zorgt voor een betere kwaliteit van de projectie. Om dat vlak heen kan natuurlijk de tweede laag met de glanzende versie gebruikt worden, zodat die kwalitatief sterker is.

Bekijk Magnetisch Whiteboardwand Verfpakketten

…maar ook in ‘kleur’ whiteboardverf!

(Lees verder onder de foto)

Whiteboardverf transparant op tafel

 

Met onze Active Wall is het zelfs mogelijk om een gekleurd whiteboard te maken. Doordat de verf ook geleverd wordt in een transparante versie kun je de uiteindelijke kleur van het eindresultaat zelf kiezen! Heb je een ondergrond die al in de juiste kleur is, zoals een bureaublad of een tafelblad, dan kan de transparante whiteboardverf er in de meeste gevallen gewoon overheen gezet worden. Twijfel je hierover? Neem dan gerust even contact met ons op. We kunnen je altijd adviseren welke verf het meest geschikt is.

Heb je een andere kleur in gedachten, dan kun je eerst de juiste kleur aanbrengen. Op de wand kan dit met muurverf in de kleur die je kiest. Op andere ondergronden kun je het beste een waterbasis verf gebruiken die ook geschikt is voor op hout. Let er wel op dat onbehandelde ondergronden dan eerst met een geschikte primer of grondverf voorbehandeld moet worden.

Naar de shop

Meer verfinformatie

Whiteboard muurverf van Active Wall

Whiteboard muurverf (beter gezegd: whiteboardverf) van Active Wall zorgt voor een uitstekend eindresultaat met de juiste soort verf. We helpen je graag met advies én met kiezen van de juiste hoeveelheid. Heb je vragen of heb je nog verder advies nodig? We staan graag voor je klaar om  je verder te helpen. Hiervoor kun je altijd een contact met ons opnemen.

Contactformulier

Je naam
Telefoonummer
Je bericht

Active Wall Whiteboardverf