FAQ Magneetverf

Waarom verkopen jullie geen goedkope verf?

Goedkope verf is overal te koop. Maar goedkope verf werkt lang zo goed niet. Het grootste verschil tussen de magneetverf en whiteboardverf die wij verkopen en de goedkope varianten is de kwaliteit van de verf. Onze Magneetverf bevat genoeg ijzerdeeltjes om een goede kleefkracht te garanderen. Goedkopere varianten bevat over het algemeen ook veel minder metaaldeeltjes, waardoor het magnetisch effect beduidend minder is. Daardoor heeft u dus veel meer lagen nodig en bent u in verhouding veel duurder uit. Ook verkopen wij Magneetverf Extra Sterk die 20% meer ijzerdeeltjes bevat en speciaal ontwikkeld is om te gebruiken onder een ondergrond dat behangen wordt of waar Whiteboardverf overheen geschilderd wordt. Lees hierover ook eens ons artikel dat we over goedkope verf schreven.


Back to Index

Is magneetverf en whiteboardverf niet heel slecht voor het milieu?

Nee, het is niet slecht voor het milieu. Hoewel het natuurlijk zoals elke verf een chemisch product is, is deze verf op waterbasis en bevat het veel minder schadelijke stoffen dan de chemische verven doe op terpentinebasis gemaakt zijn. Ook is de verf vrijwel geur-arm en hoef je niet bang te zijn voor schadelijke dampen.


Back to Index

Dekt Whiteboardverf in 1 keer?

Omdat één laag whiteboardverf in principe voldoende is, adviseren we bij een donkere ondergrond (of als je Magneetverf onder de whiteboardverf gebruikt) eerst een laag witte latex te gebruiken om ervoor te zorgen dat de whiteboardverf niet blijft doorschijnen. We adviseren echter twee lagen whiteboardverf te gebruiken omdat dit een veel sterker en duurzamer systeem geeft. In dat geval is een onderlaag niet nodig.


Back to Index

Is er ook een alternatief voor whiteboardverf?

Jazeker, als het oppervlakte niet te groot is of je wil een bestaand whiteboard opknappen, kan je ook kiezen voor Whiteboardfolie. Op dit moment hebben we dit niet in ons assortiment.


Back to Index

Kan ik op whiteboardverf ook een beamer gebruiken?

Ja, dit is in principe geen enkel probleem. We adviseren hiervoor wel de matte variant whiteboardverf te gebruiken. Als het om een volledige muur gaat, kiezen veel van onze klanten om op de plek waar de beamer schijnt, de matte whiteboardverf in een vlak te verven. De rest van de muur kan dan met de glanzende verf behandeld worden. Dit zorgt voor een beter te reinigen oppervlakte.


Back to Index

Hoeveel lagen Whiteboardverf moet ik opbrengen?

We adviseren de whiteboardverf in twee lagen op te brengen. Dit geeft een veel duurzamer en sterker effect. Wanneer twee lagen whiteboardverf zijn aangebracht is het mogelijk zelfs na langere tijd bij het gebruik van goede whiteboardstiften de inkt nog droog af te vegen.


Back to Index

Moet ik whiteboardverf verdunnen?

In principe mag je whiteboardverf niet verdunnen. Merk je dat het moeilijk is om de verf zonder structuur op te brengen, verdun de verf dan met 5- 10% water. In principe hoort dit echter niet.


Back to Index

Kan ik de verf het beste verwerken met een roller of een kwast?

Je kunt de verf het beste rechtstreeks opzetten met een roller. Meer informatie over welke rollers geschikt zijn lees je in ons speciale artikel hierover. Lees hier welke roller je het beste kunt gebruiken voor magneetverf en welke geschikt is voor whiteboardverf.


Back to Index

Moet de whiteboardverf echt heel dik gesmeerd worden?

Te dik is natuurlijk niet goed, het is de kunst om de goede dikte te ontdekken. Er mogen ook geen zakkers of luchtblaasjes in de verf ontstaan. Maar onze ervaring is dat de meeste mensen juist te zuinig verf verwerken. Kijk daarom goed naar het aantal vierkante meters dat je moet verven en hoeveel whiteboardverf je hiervoor moet gebruiken. Dan kan je gemakkelijker de inschatting maken of je de whiteboardeverf vet genoeg opzet.


Back to Index

Er is glanzende en matte whiteboardverf. Wat is beter?

Deze vraag is lastig te beantwoorden. Het is een feit dat voor het zijdeglanzend of mat maken van verf een matteringsmiddel gebruikt wordt. Dit matteringsmiddel zorgt ervoor dat de structuur van de verf iets beschadigd raakt, waardoor de matheid optreedt. Met andere woorden: hoe matter de verf, hoe zwakker die wordt. (In schoolbordverf zit zoveel matteringsmiddel dat krijt er zelfs op hecht.)
Glanzende whiteboardverf is gemakkelijker schoon te maken is en daarmee ook duurzamer. Dat wil echter niet zeggen dat de matte variant slecht is en niet voldoet.


Back to Index

Is transparante whiteboardverf echt blank?

Omdat de whiteboardverf op waterbasis is, is de verf inderdaad erg blank. Houd echter altijd rekening met kleurverschil als je bijvoorbeeld vlakken maakt die je dubbel raakt, maar ook over een bestaande kleur. Door glansverschillen (lichtval) en natuurlijk ook de grondstoffen kunnen lichte kleurafwijkingen optreden. Transparante whiteboardverf is ontwikkeld voor het maken van een gekleurd whiteboard.


Back to Index