Whiteboardverf gebruiken

Magneetverf Kopen Verfpakketten

 

Whiteboardverf gebruiken

Whiteboardverf gebruiken en op een goede manier opbrengen, is dat moeilijk? Ons antwoord is altijd dat het zeker niet moeilijk is. Het is wel goed om te weten hoe je het beste Whiteboardverf kunt gaan gebruiken. Want met een goede start en weten wat je doet, heb je het halve werk al gedaan. En kun je mooi de valkuilen ontwijken. In dit artikel helpen we je er graag mee!

Whiteboardverf in twee blikken?

Misschien ben je verbaasd als je de Whiteboardverf hebt binnengekregen en je ziet dat het twee op elkaar gestapelde blikken zijn. Whiteboardverf is een II-componentenverf op waterbasis. Dat wil zeggen dat je de twee blikken simpelweg met elkaar moet mengen. In de grootste pot zit genoeg ruimte om de tweede kleinere pot erbij te gooien. Daarna is het kwestie van goed roeren. Heel goed roeren! Let er ook op dat als je de twee blikken bij elkaar hebt gegooid de verf beperkt houdbaar is. Je moet nu dus wel echt aan de slag en niet meer een paar dagen wachten!

Juiste materialen

Wat heb je nodig om Whiteboardverf op te brengen? Natuurlijk heb je een roller, een verfrolbeugel en een verfbakje nodig, die je trouwens ook allemaal meteen in de webshop mee kunt bestellen. Maar wat is nu de juiste roller? Wij adviseren een II-componenten roller te gebruiken. Dit rollertje brengt de verf wat ‘vetter’ op en dat is bij Whiteboardverf ook de bedoeling. Je moet namelijk proberen één dikke laag op te brengen. Een bijkomend voordeel is dat dit rollertje minder structuur achterlaat en ook dat is belangrijk. Als er structuur in de verf achterblijft, zal je merken dat de inkt van de markers op de verf veel gemakkelijker achterblijft. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

TIP: rol het roller eerst over afplakband heen. Zo trek je alle losse haartjes en pluisjes er eerst uit en blijft dit niet in de verf kleven!

Kwasten en rollers kun je het beste éénmalig gebruiken. De verf is dat wel op waterbasis, maar de rollers en kwasten zijn niet goed helemaal schoon te krijgen.  En  als je klaar bent, laat de verf eerst een paar dagen goed drogen voordat je het nieuwe whiteboard in gebruik neemt. De verf moet eerst even uitharden!

Bekijk Active Wall Whiteboardverf

Vragen over de whiteboardverf?

Heb je nog vragen over onze whiteboardverf of heb je uitgebreider advies nodig? Je kunt altijd even contact met ons op nemen. Hiervoor kun je het onderstaand formulier gebruiken, maar bellen kan natuurlijk ook altijd! Kijk hiervoor voor het telefoonnummer onderaan deze pagina.

Contactformulier

Je naam
Telefoonummer
Je bericht

Active Wall Whiteboardverf