Whiteboardverf opbrengen

Magneetverf Kopen Verfpakketten

 

Whiteboardverf opbrengen

Whiteboardverf opbrengen is helemaal niet moeilijk. Al lijkt het voordat je begint een lastige klus om het goed te doen. Met deze aanwijzing kan het niet meer fout gaan.

1. Wat heb je nodig?

Whiteboardverf materialenNaast whiteboardverf heb je natuurlijk een goed geschikt rollertje nodig, en een verfrolbeugel en verfbakje nodig. Veel meer is het niet. Afhankelijk van het oppervlakte dat je gaat behandelen met Whiteboardverf kies je een 10 cm. breed II-componenten vachtrollertje of eventueel een iets bredere versie. Een ‘roerhoutje’ is nodig, want de verf moet eerst heel goed geroerd worden.

Zorg ervoor dat de directe omgeving waar geschilderd wordt goed is afgedekt. De verf is moeilijk verwijderbaar doordat het een II-componenten verf is. Goed afplakken dus.

Als alle benodigdheden aanwezig zijn, kan begonnen worden met het mengen van de verf. Dat is de eerste stap op weg naar naar een persoonlijk Whiteboard!

 

 

2. Mengen van de Whiteboardverf

Whiteboardverf mengenHet juist mengen van de II componenten van de Whiteboard verf is belangrijk. Dit is geen ingewikkelde klus, als de twee delen verf maar goed gemengd worden.

De verf wordt in twee losse blikken geleverd. De bovenste (kleinste) pot bevat een transparante substantie. De onderste, tweede pot bevat de basisverf. De basisverf is wit (of transparant in geval van de kleurloze versie van de Whiteboardverf) en in de pot is voldoende ruimte om de eerste pot bij toe te voegen.
Zorg ervoor dat de eerste post geheel leeg wordt gegoten in de tweede grotere pot. Meng dit zorgvuldig en gedurende enkele minuten tot één geheel.
Nadat de twee componenten zijn samengevoegd is de verf 1 uur te gebruiken. Hierna zet de droging in, zodat de verf niet meer de mogelijkheid heeft tot vloeien.

 

 

3. Het opbrengen van de verf

whiteboardverf opbrengenBreng de verf is één laag goed op. Indien mogelijk is het gemakkelijker om het oppervlakte dat behandeld wordt horizontaal, plat neer te leggen. De verf is niet heel dik, wat verticaal opbrengen wat lastiger maakt. Indien een hele muur wordt behandeld, is het beste om de verf in twee lagen op te brengen, om druipers te voorkomen. Maak in dat geval niet teveel Whiteboardverf aan, want de verf heeft een beperkte ‘potlife’.

De Whiteboardverf vreet zich goed in op de ondergrond. Verdeel de verf zo gelijkmatig mogelijk, zodat overal ongeveer dezelfde laagdikte aangehouden wordt. Vergeet hierbij niet goed op de randen en hoeken te letten, waar je al snel geneigd bent minder verf te gebruiken. Je zal merken dat de verf heel mooi  glad vloeit. Hiervoor is het belangrijk de open tijd van de verf maximaal te benutten. Werk ‘nat in nat’, dus kleine oppervlakten tegelijk.

 

4. Wachten…

whiteboardverf drogingStap vier is het wachten. Waarschijnlijk de meest lastige opdracht. Want de verf moet nu met rust gelaten worden. Nu gaat de verf aan de droging en uitharding beginnen.

Het advies is om het whiteboard nu zeker 48 uur met rust te laten. Na ongeveer een week is de verf vrijwel uitgehard en zal je merken hoe hard de ondergrond is geworden. Het is een mooi, hard en strak Whiteboard geworden.

Neem het whiteboard bij voorkeur niet eerder dan na de 48 uur in gebruik. Hoe langer je wacht, hoe beter het is. Alleen dat wachten zal niet gemakkelijk zijn. Zo wordt het maken van een eigen persoonlijk whiteboard óók nog eens een oefening in zelfbeheersing…

 

Naar alle Whiteboardverf

 

Vragen over magneetverf?

Heb je hulp nodig? Wil je advies welke oplossing voor jou het beste geschikt is? Neem gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder!

Contactformulier

Je naam
Telefoonummer
Je bericht

Active Wall Whiteboardverf