Whiteboardverf – technische specificaties

Magneetverf Kopen Verfpakketten

 

Whiteboardverf –
technische specificaties

Whiteboardverf opbrengen? Hier leest u de technische specificaties en tips voor het gebruik voor het gebruik van Whiteboardverf. De verf om een eigen whiteboard te maken wordt steeds populairder. Voor sommigen lijkt het echter een ingewikkelde klus. Maar is dat ook zo? Wij laten u in dit artikel zien dat het werken met deze verf helemaal niet lastig. Sommigen schrikken van de foto van whiteboard verf, waar de twee bussen verf boven op elkaar zichtbaar zijn. Maar we stellen u graag gerust: Het is enorm gemakkelijk op te brengen!

Whiteboardverf: wat is het?

Whiteboardverf is een verf op waterbasis. We noemen dit ook wel een ‘acrylaatverf’. Het gemak van waterverdunbare verf is dat het lekker snel droogt en schoon werkt. Kwasten en rollers maakt u gemakkelijk onder stromend water schoon. Whiteboard verf is op basis van een PU-acrylaat.

Gebruiksaanwijzing Whiteboardverf

Voordat u aan de slag gaat met Whiteboardverf, zorgt u voor een schone en vetvrije ondergrond. Het oppervlakte waarop u de verf aanbrengt, moet bij voorkeur glad zijn. Waar nodig schuurt u het oppervlakte en neemt het schuurstof weg met een schone doek of kleefdoekje. Schildert u een bestaand whiteboard over? Ook dat kan. Zorg ervoor dat resten van het gebruik van markers eerst goed afgenomen zijn. Dat kan met een vochtige doek. Hardnekkige achterblijvende rest van een marker kunt u het beste schoonmaken met de speciale cleaner die hiervoor te koop is.

Goed ontvetten is erg belangrijk! Voor een bestaand whiteboard adviseren wij hiervoor wasbenzine te gebruiken. Een verfreiniger is voor andere oppervlakten ook erg geschikt. Gebruik geen ammonia, want dit middel lost geen vet op!

De ondergrond moet geschikt zijn om overgeschilderd te worden. Voor kaal hout, een kale muur of een ander materiaal gebruikt u een geschikte grondverf. Dit is vooral nodig op zuigende (absorberende) ondergronden.

Is de ondergrond nu donker gekleurd? Zorg er dan voor dat u het oppervlakte in een witte geschikte grondlak zet. Dit verhoogt de dekking van de whiteboard verf, en heeft u hier minder van nodig dan wanneer u de verf rechtstreeks op een donkere ondergrond zet.

Naar de Whiteboardverf FAQ

Whiteboardverf gebruiken 

U krijgt bij uw levering twee blikken Whiteboardverf. In het grootste blik (blik B) is ruimte om de inhoud van het kleinere blik (blik A) te mengen. Doe de volledige inhoud van blik A en blik B en roer dit heel goed zodat een homogene massa ontstaat. Laat de verf hierna ongeveer 5 minuten rusten.

Verwerk de verf hierna binnen 1 uur. Breng de verf snel en in vlakken op, waarbij u probeert onnodig het meerdere malen van al opgebrachte verf te voorkomen. De verf droogt namelijk snel en het dubbel raken blijft snel zichtbaar.

U kunt het beste een kortharige veloursroller gebruiken. Voordat u de roller in gebruik neemt, rolt u de roller even uit over plakband. Zo trekt u de loszittende pluisjes er uit, die anders in de verf achterblijven. De roller kunt u later met water en eventueel wat afwasmiddel goed schoonmaken.

Droogtijd Whiteboardverf

Whiteboardverf is na ongeveer 3 á 4 uur kleefvrij. Wacht met het gebruiken van uw whiteboard 3 tot 4 dagen zodat de verf goed is uitgehard. Dit is belangrijk voor de inkt van de markers, die anders te snel in de nog wat zachte ondergrond blijvende resten achterlaat.

Met een liter Whiteboardverf kunt u ongeveer 6 m² schilderen.

Naar alle Whiteboardverf

Vragen over whiteboardverf?

Heb je hulp nodig? Wil je advies welke oplossing voor jou het beste geschikt is? Neem gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder!

Contactformulier

[formidable id=5]

Active Wall Whiteboardverf