Whiteboardverf – Tien meest gemaakte fouten
Whiteboardverf is een heel bijzonder en specifiek soort verf. Om je eigen whiteboard met verf te kunnen maken moet je wel weten hoe je met Whiteboardverf om moet gaan. Oftewel, je moet ook bedacht zijn op fouten die voor, tijdens of na de verwerking gemaakt worden. Daarom bij MagneetverfKopen ook een artikel over de tien meest gemaakte fouten bij het gebruik van Whiteboardverf. Omdat ook wij natuurlijk niets anders willen dan dat je met plezier terug kunt kijken op een goed verlopen klus!
1. Niet goed mengen van de twee potten Whiteboardverf
Je ontvangt bij je aankoop twee bussen Whiteboardverf omdat deze verfsoort een zogenaamde twee-componenten verf is. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het gelukkig niet. Ook lijkt het meteen een heel chemisch proces te worden, maar ook daarin is (bijna) niets minder waar. De Whiteboardverf die je bij ons koopt mag dan wel een twee-componenten verf zijn, het is wél gewoon op waterbasis.
Maar dat terzijde. Waar het bij deze fout om draait is dat sommigen de twee potten niet goed met elkaar vermengen. Het is belangrijk dat je de inhoud van het kleinste blik volledig in het grotere tweede blik gooit en dit heel erg goed roert. De deksel er weer opdoen en even schudden is echt niet genoeg! Roer de verf een aantal volle minuten goed om, anders is de verf niet goed gemengd, met alle gevolgen van dien.
2. Een verkeerde roller gebruiken voor het oppervlakte
De vakman zegt het altijd: “Goed gereedschap is het halve werk.” En dat klopt als een bus. Dat geldt dus zeker ook bij Whiteboardverf! De verf moet je namelijk in één keer dik genoeg opbrengen. Daar heb je een geschikte roller voor nodig. Een schuimrollertje is sowieso niet geschikt! Zo’n lakrollertje brengt de verf veel te karig op. Gebruik daarom altijd een II-componenten vachtrollerje en bij grotere oppervlakten een niet te langharige vachtroller.
3. Te dikke laag Whiteboardverf geeft teveel structuur
Je kunt het natuurlijk ook té goed doen! Als je de verf te dik opbrengt blijft er lucht achter in de verf. Heb je daar last van en weet je zeker dat je de verf niet te vet opzet? Dan kan je de verf eventueel een klein beetje verdunnen. Maar meestal komt het doordat je toch een te dikke laag of een te grove roller gebruikt. Let dus op dat er geen structuur in de verf achterblijft doordat er lucht onder blijft zitten. Door de structuur krijg je later last van de inkt van de markers, die je minder gemakkelijk weg kunt vegen.
4. Te langzaam werken
Jazeker, ook dat kan. Nadat je de twee potten Whiteboardverf met elkaar heeft gemengd is de verf een uur houdbaar. Daarna gaat ook in de pot de droging echt al inzetten. Zorg er dus voor dat u niet meer aanmaakt dan je in een uur kunt verwerken. Neem anders liever twee maal een halve liter Whiteboardverf dan één keer een liter. En voor koffie is er na de klus wel tijd!
5. Whiteboardverf pot sluiten na gebruik
En dat moet dus NIET. Laat de pot verf gewoon open staan, tot de verf in de pot is hard geworden. Als je de pot whiteboardverf sluit, gaat het proces van de snelle droging gewoon door en kan de deksel door de druk in de pot er weer afvliegen. Gewoon open laten staan, dus!
Bekijk Active Wall Whiteboardverf
Vragen over whiteboardverf?
Heb je hulp nodig? Wil je advies welke oplossing voor jou het beste geschikt is? Neem gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder!