Whiteboardverf – Welke roller?

Magneetverf Kopen Verfpakketten

 

Whiteboardverf – Welke roller?

Voor whiteboardverf is het gebruik van de juiste roller erg belangrijk. Het gebruik van een geschikte roller geeft namelijk weinig structuur, ondanks de vette laag Whiteboardverf die opgebracht moet worden. Wie een goede roller gebruikt krijgt een gladder oppervlakte en zorgt hiermee ervoor dat het resultaat niet alleen mooi is, maar ook beter werkt. Als er teveel structuur in de verf zit, is dit niet alleen minder mooi om te zien, de resten inkt van de whiteboard-markers zijn ook minder gemakkelijk te verwijderen.

Welke roller voor Whiteboardverf?

Een geschikte roller is een roller die de verf goed opneemt en laat verdelen én weinig haartjes of structuur achterlaat. Wij adviseren het gebruik van II-componenten vachtrollerje. De roller wordt vaak voor II-componenten vernissen en parketlak gebruikt. Ook voor magneetverf kunt u deze roller eventueel gewoon gebruiken. Waarom? Omdat door de viltachtige rol de verf vetter en gladder wordt opgebracht en het de verf heel goed verdeelt. Oók bij de vettere verfsoorten, zoals Whiteboardverf.

Naar de Whiteboardverf FAQ

Een paar tips

Voordat je de roller in gebruik neemt kun je deze het beste even over afplakband of ander tape rollen om de losse haartjes en pluisjes eruit te krijgen. Zo voorkom je een hoop narigheid als dit in de verf achterblijft. Heel soms heb je een ‘maandagmorgenrollertje‘ gekregen, zo’n typisch ongemak waarbij alles mis lijkt te gaan. Dan is bijvoorbeeld de lijm niet goed gehecht die ervoor zorgt dat het vilt op de kunststof kern blijft plakken. Als je voordat je de twee potten whiteboardverf hebt gemengd de roller over plakband heeft uitgerold en je merkt dat de pluisjes er maar op achterblijft en dit maar niet minder wordt, dan weet je dat je zo’n mislukt rollertje hebt. Het scheelt natuurlijk enorm veel stress als je geen geschikte roller blijkt te hebben en je verf is maar een uur houdbaar!

Gelukkig komt dit maar héél weinig voor. Maar het zal je maar overkomen… Een gewaarschuwd mens!

Als alle losse pluisjes eruit zijn gerold kan je natuurlijk meteen aan de slag. Meng de twee losse blikken whiteboardverf met elkaar en binnen een handomdraai heb je een whiteboard precies zoals je het in gedachten had.

Veel verfplezier!

Naar alle Whiteboardverf
Meer verfinformatie

Vragen over magneetverf?

Heb je hulp nodig? Wil je advies welke oplossing voor jou het beste geschikt is? Neem gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder!

Contactformulier

Je naam
Telefoonummer
Je bericht

Active Wall Whiteboardverf