Witte magneetverf kopen

Magneetverf Kopen Verfpakketten

 

Witte magneetverf kopen

Bestaat er witte magneetverf? De vraag op dit antwoord is helaas (als je op zoek bent naar magneetverf in het wit) ontkennend. Er bestaat géén magneetverf in het wit. Sterker nog, magneetverf is altijd alleen in het grijs verkrijgbaar. Hoe dat komt en wat je kunt doen om magneetverf snel dekkend te krijgen, lees je in dit artikel.

Waarom geen magneetverf in het wit?

witte magneetverf kopenMagneetverf is altijd grijs. Dit komt door het metaalpoeder dat in magneetverf verwerkt zit. Het hele fijne ijzerpoeder zorgt ervoor dat magneten blijven hangen. En… metaalpoeder is nu eenmaal grijs van zichzelf. Om die reden is er geen witte magneetverf te koop.

Kan ik geen witte magneetverf kopen? Wat nu?

Een grijze muur past nou eenmaal niet in ieder interieur. Daarom wordt magneetverf bijna altijd overgeschilderd met een topkleur. Voor muren betekent dit dat magneetverf goed overschilderbaar is met een goede kwaliteit latex muurverf. Het overschilderen is geen enkel probleem. En in de meeste gevallen zal met een goed merk muurverf zoals Histor of Flexa de muur in twee lagen dekkend te krijgen zijn.

Bekijk de magneetverf

Zwart of grijze magneetverf kopen?

Goedkope magneetverf van Action, MagPaint of Finess of uit de bouwmarkt is meestal echt donkergrijs. Vaak zelfs tegen het zwart aan. Het spreekt voor zichzelf dat deze wel moeilijker overschilderbaar zijn in twee lagen. We hebben ook een middengrijze verf te koop veel beter van kwaliteit is.. Deze middenkleur grijs is van Magnetic Paint en is trouwens ook in een Extra Sterke kwaliteit te krijgen. Die bevat 20% meer metaalpoeder en is daarmee de sterkste magneetverf die te krijgen is. De verven van Magnetic Paint worden ook door de professionele schilders gebruikt.

Magneetverf is ook over te schilderen met andere soorten verf, zoals schoolbordverf. Of, zoals veel mensen al hebben ontdekt, met whiteboardverf om een eigen magnetisch whiteboard te maken. Wie dat van plan is adviseren we eerst een laag primer op te brengen. Dat is goed voor hechting, maar ook voor een snellere dekking van de kleur.

Witte magneetverf kopen, de conclusie

Kortom: Witte magneetverf is niet te koop. Dat komt door de eigenschappen van het ijzerpoeder in de verf. Maar dat is in principe geen enkel probleem. De exacte kleur die het project moet krijgen, bepaalt u helemaal zelf. Dat maakt de keuzevrijheid groot en het overschilderen is geen enkel probleem.

Naar de shop

Meer verfinformatie

Vragen over magneetverf?

Heb je hulp nodig? Wil je advies welke oplossing voor jou het beste geschikt is? Neem gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder!

Contactformulier

Je naam
Telefoonummer
Je bericht

Magneetverf Magnetic Paint